Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6. Sirius Open

Turnir za tenisače u kolicima treba vašu pomoć

Sirius Open
01.04.2015.
u 14:15

Svi donatori dobit će zahvalu i mali znak pažnje, donator koji izdvoji 1000 dolara ili više dobit će majicu turnira s potpisom Marina Čilića.

Teniski klub osoba s invaliditetom Sirius pokrenuo je kampanju grupnog financiranja na web platformi Indiegogo. Cilj kampanje je prikupiti 5000 američkih dolara za pokrivanje dijela troškova 6. Sirius Opena, najvećeg teniskog turnira za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

Turnir se održava od 10. do 12. srpnja 2015. na terenima Zagrebačkog velesajma, a očekuje se sudjelovanje više od 30 tenisača i tenisačica u kolicima, koji dolaze iz cijelog svijeta.

Sirius Open je dio međunarodnog UNIQLO Wheechair Tennis Toura, kao najveći hrvatski turnir među 160 turnira u više od 40 zemalja svijeta. Prikupljenim donacijama financirat će se najvažniji troškovi turnira, poput troškova posebnog vozila za prijevoz tenisača u kolicima, popravka kolica i troškova dežurnog medicinskog tima.

- Unatoč svim financijskim problemima, odlučni smo organizirati Sirius Open 2015. To jest mali, ali prijateljski turnir tenisača u kolicima. Svi organizatori su volonteri, strastveni ljubitelji tenisa, a najvažnije od svega nam je što težimo jednakosti. Naša misija je da ovim projektom pokažemo da sport ne poznaje granice. Za nas ne postoji velika ili mala donacija – uvijek smo zahvalni. Svaka kuna koju nam prijatelji sporta doniraju silno nam puno znač - poručuje direktor turnira Bojan Kovač.

Ljubitelji sporta koji žele podržati 6. Sirius Open mogu to učiniti do 25. travnja putem linka https://www.indiegogo.com/projects/help-us-organize-a-wheelchair-tennis-tournament.

Donacije su moguće već od jednog dolara, a svi donatori će, bez obzira na iznos, dobiti zahvalu i mali znak pažnje. Jedan donator koji izdvoji 1000 dolara dobit će vrijedan kolekcionarski predmet - majicu turnira s potpisom jednog od najboljih svjetskih tenisača, pobjednika US Opena Marina Čilića.

Teniski klub osoba s invaliditetom Sirius osnovan je 2009. godine, a već 2010. organizirao je prvo međunarodno natjecanje tenisača u kolicima. Od 2013. klub je član Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, a ključni mu je cilj promocija tenisa u kolicima i privlačenje što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Stoga svim zainteresiranim osobama Sirius pruža mogućnost treniranja tenisa u kolicima uz stručno vodstvo i individualan pristup. Sva potrebna oprema i treninzi na teniskim terenima Zagrebačkog velesajma su besplatni.

>>Pet godina Hrvati bez naslova, a dvije su i bez četvrtfinala

Komentara 1

Avatar jedanalivrijedan
jedanalivrijedan
21:44 01.04.2015.

Kako je lijepo vidjeti pozitivne ljude,a ne kao neki drugi koji se vucaraju po satorima ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije