Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILA ODLAZAK

Trener je bio Ajlin most za Australiju

05.06.2013., Zagreb - Tenisacica Ajla Tomljanovic na treningu na Alplan teniskim terenima na Zagrebackom velesajmu. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
30.08.2014.
u 10:21

Ajla s obitelji planira unajmiti stan u Brisbaneu i ondje živjeti.

Bila je to najveća razlika u godinama između dvojice suparnika na terenu na teniskom US Openu. Barem otkad se takve stvari pedantno bilježe, dakle od nastupanja tzv. Open ere (1968.). Naš Borna Ćorić imao je 17, a Victor Estrella Burgos iz Dominikanske Republike 34 godine. No i jedan i drugi prvi su put bili u drugom kolu nekog Grand Slam turnira.

Bornu uhvatili grčevi

Estrella je ove godine skupio nekoliko vrijednih "skalpova" (Gasquet, Benneteau, Lopez...), a u meču s Bornom vidjelo se da to nije slučajno. Nije neki server, ali odlično igra s osnovne linije i bori se... pobijedio je Ćorića sa 7:6 (2), 4:6, 6:4, 6:2. Borna je u trećem setu imao 3:0, ali onda su ga stigli grčevi. Previše je vremena i energije potrošio u prva dva seta (ipak se radi o 17-godišnjaku) pa je u nastavku ostao bez snage.

– Nisam mogao vjerovati da serviram za treće kolo. Bio sam malo nervozan, ali srećom sam osvojio taj poen – kazao je simpatični Estrella koji je u jednom trenutku čak i prekinuo igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu, ali je na vrijeme shvatio da još nije rekao posljednju riječ na terenu. I sad će sa 80. doći na 69. mjesto ATP liste (i meča s Raonićem). Naravno da mu je to i najbolji plasman u karijeri.

O tome kako se osjećala kad su je na US Openu prvi put predstavili sa "Ajla Tomljanović iz Australije" New York Timesu se ispovjedila dojučer najbolja hrvatska tenisačica.

– Prvi sam put razmišljala o tome kako će to zazvučati kad spomenu moje ime. Nasmijala sam se i osjećala ugodno – kazala je 21-godišnja Ajla. Taj prvi meč sa Suarezom Navarro na šestom terenu Ajla je izgubila (i očekuje je pad na 66. mjesto), ali je s novom sunarodnjakinjom Jarmilom Gajdošovom (Slovakinjom koja je postala Australka 2009.) bila uspješna u paru.

Njezina ideja i odluka

Priča u New York Timesu zapravo potvrđuje pretpostavku da je veliku ulogu u Ajlinoj selidbi odigrao njezin trener Australac Dave Taylor koji je trenirao Samanthu Stosur kad je ona 2011. osvojila US Open koji joj je pak "uvalio" njezin agent iz agencije IMG Amerikanac Max Eisenbud (osim Ajle, njegove su pulenke Marija Šarapova, Li Na, Madison Keys i Laura Robson).

Trener priznaje da je bio "most" između Ajle i australskog saveza, ali poriče da je bilo što uvjetovao.

– Svi misle da sam ja inicirao tu selidbu. Razgovarali su sa mnom o tome, ali to je bila odluka obitelji Tomljanović – ističe Taylor.

No prije toga on i Eisenbud rekli su Tomljanovićima da "tenisačica koja želi biti u top 10 mora imati tim oko sebe, u najmanju ruku trenera, fizioterapeuta i masera".

– Takvu ekipu imaju Šarapova i Na Li i takvu želim oformiti za Ajlu – kaže Eisenbud.

Da ih se ne bi optužilo za vrbovanje i krađu talenata, predsjednik australskog saveza Craig Tiley želio je istaknuti:

– Ajlin izbor bio je posve njezina ideja i njezina odluka.

>>Mikica izbacila drugu igračicu svijeta!

Komentara 3

Avatar franioprvi
franioprvi
11:30 30.08.2014.

Docekala je da se Hrvati raduju njenom porazu . Nije u soldima sve...

UN
unbekant
10:35 30.08.2014.

Eh da je ona jedina hrvatica,koja je pobjegla iz svoje drzave,pa poslije domovinsko rata,je otislo,ili pobjeglo oko 1,5 milijon nasih drzavljana,jer nase vlasti nista ne cine da bih nasi sporatsi,gradjevinarci,doktori,inovatori,profesori.......imali bolje uslove za rad,i naravno za zivot,jer ova cura Ajla,kao ovdje pise ni je imala svog nacionalnog trenera,niti fizioterapeuta,niti masera,a rezultati veliki u njenu korist,ali zato je u Hrvatskoj imala malu kaljuzu punu aligatora,koji samo salju racune za porez na zaradu,ali nista ne ulazu,eno izrazito vidljivo kod nase svetinje Dinama,da ne duljim situacija je jasnoa k`o dan............

LI
liliZG
11:09 03.09.2014.

cura je mlada, bavi se sportom gdje si već sa 40 godina u penziji, ...ostati u hr ili otići gdje će ti biti ponuđeni bolji uvijeti i možda si i osiguraš tu penziju za kasniji život, pitanje je sad. ilii je uopće to neko pitanje? kako reće monatmai...a što je sa milijon stručnih radnika svih profila koje smo mi svojim školstvom stvorili a onda su otišli raditi trbuhom za kruhom, ...nema šanse da ja osuđujem jednu djevojku koja će to isto napraviti da si osigura život i starost dostojnu sigurnog života!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije