Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KUALA LUMPURU

Treća je bila sreća: Donna Vekić osvojila prvi WTA naslov!

Donna Vekić
Foto: PA/Pixsell
20.04.2014.
u 17:06

Bilo je ovo treće WTA finale za Donnu, te, nakon poraza u finalima Taškenta 2012. i Birminghama prošle godine, prvi naslov za 17-godišnju Osječanku.

Donna Vekić osvojila je prvi WTA naslov u karijeri. Dogodilo se to u Kuala Lumpuru gdje je 17-godišnja Osječanka u finalu sa 5:7, 7:5, 7:6 (4) nakon dva sata i 55 minuta igre pobijedila 10. tenisačicu svijeta Dominiku Cibulkovu.

Mlada hrvatska nada bolje je počela meč i u petom gemu oduzela je servis Slovakinji, međutim nakon toga je uslijedio prekid zbog kiše, koji je bolje odgovarao Cibulkovoj. Naime, po povratku na teren, deseta tenisačica svijeta je oduzimala servis Donni u osmom i 12. gemu za konačnih 7:5 u prvom setu.

Na početku drugog seta Vekić je dva puta oduzimala servis Slovakinji, međutim jednom je izgubila i svoj. Prednost je imala do osmog gema, kada je Cibulkova napravila još jedan break za 4:4. Ipak, u 11. gemu Donna ponovno oduzima servis protivnici, a nakon toga koristi četvrtu set loptu za 7:5 u drugom setu.

Foto: PA/Pixsell

Donna je fantastično otvorila odlučujući set. Slovakinji je prepustila tek tri poena u prva četiri gema i povela 4:0. Nakon toga Cibulkova je dobila dva servis gema, pa je Vekić pri rezultatu 5:2 servirala za meč. Imala je Donna čak četiri meč lopte, međutim nije ih iskoristila, dok je Slovakinja četvrtu break loptu iskoristila za smanjenje na 5:3. Cibulkova je nakon toga napravila potpuni preokret te povela 6:5. Vekić je u 12. igri napokon uspjela dobiti servis gem pa je o pobjedi odlučivala 13. igra. A u toj odlučujućoj igri Donna je iskoristila drugu meč loptu i osvojila prvi naslov u karijeri.

Bilo je ovo treće WTA finale za Donnu, te, nakon poraza u finalima Taškenta 2012. i Birminghama prošle godine, prvi naslov za 17-godišnju Osječanku.

>> Donna Vekić u finalu Kuala Lumpura!
>> Braća Bryan zaustavila Dodiga i Mela u finalu

Komentara 12

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
17:10 20.04.2014.

Gledao sam meč , evo sad gledam svečanu ceremoniju . Svaka čast ovoj djevojci. osječanka ali dalmatinka porijeklom. Nije to ni bitno hrvati smo.

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
17:14 20.04.2014.

Mislim da je uspješna teniska budućnost pred njom.

TE
tenkre12
17:38 20.04.2014.

MA BRAVO MALA MI HRVATI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije