Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI PRIOPĆENJE

Teniski savez objasnio situaciju sa stipendijom koju je dobivao Čilić: 'On je jedan od najsvjetlijih primjera'

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.10.2016.
u 09:26

"Marinova posvećenost reprezentaciji jedan je od najsvjetlijih primjera u svijetu tenisa. Svojim odmjerenim i gospodski skromnim ponašanjem, jedan od najcjenjenijih tenisača i sjajan promotor uspješne, talentirane i civilizirane Hrvatske. "

“Hrvatski teniski savez neugodno je iznenađen hajkom podignutom u nekim medijima vezano uz stipendiju koju je od Sportskog saveza grada Zagreba (SSGZ) primao Marin Čilić i stvaranju afere tamo gdje je nema”, stoji u priopćenju HTS-a u kojem se još dodaje:

“Ni Marin Čilić ni HTS ne spore kriterije koje je donio SSGZ, niti njegovo pravo da ih mijenja, a u ovom slučaju, da na stipendiju više nemaju pravo sportaši čije je prebivalište izvan granica RH. Jedino što je Marina zanimalo bilo je može li novac vratiti na račun HTK Zagreb, čiji je član. Budući da je dobio odgovor da to nije moguće, učinio je to na način kako je SSGZ i zatražio.

Ostaje, međutim, pitanje zbog čega se nešto što nije sporno potencira u tolikoj mjeri. Podsjećamo da je Marin primjer sportaša koji s velikim zadovoljstvom igra za nacionalnu selekciju i da u Davisovu kupu izostaje samo kad je teže ozlijeđen. Čak i površni pratitelji reprezentacije znaju koliko je bodova donio u tom natjecanju i u kojoj je mjeri zaslužan što će Hrvatska za mjesec dana u zagrebačkoj Areni igrati finale Svjetske skupine.

Marinova posvećenost reprezentaciji jedan je od najsvjetlijih primjera u svijetu tenisa. Svojim odmjerenim i gospodski skromnim ponašanjem, jedan od najcjenjenijih tenisača i sjajan promotor uspješne, talentirane i civilizirane Hrvatske. Pravi je vođa reprezentacije i svojim primjerom daje snagu i samopouzdanje cijeloj momčadi.

Stoga smatramo da je potpuno neprimjereno potenciranje nepostojeće afere, tim prije što je Marin konačne upute o vraćanju novca dobio 17. listopada te iznos uplatio dva dana potom.”

>> Čilić prijavljen u Monacu, a u Zagrebu primao stipendiju – vratit će 44.800 kuna

Komentara 4

MN
Mnd7779
10:03 22.10.2016.

Moj sin se zove Marin , samo zbog Čilija, Hrvatski brend. , idemoooo

PE
peugeot
17:15 22.10.2016.

Normalno da je Marin super jer su ga super vaspitali njegovi roditelji. I lkanjajte mu se do poda! Marin : Francuska (Davis cup) 3:0. Da ne bi Cilica, nista od prodaje i zarade na ulaznicama za finale! A koliko je to novca? Zato : psssstttt! Nijedne, glupe, vise!

SA
sani1
17:46 22.10.2016.

Dakle, tek nakon sto je zaradio 15 miljuna dolara odlucio vratit stipendiju. Ma kako ga samo nije sram iopce uzimati stipendiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije