Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNI ACAPULCO

Teniski dan neslavno počeo, ispali Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni

Ivo Karlović - Marcos Baghdatis
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
27.02.2015.
u 08:17

Harrison je dobio diva sa Šalate 4:6, 7:6 (0), 7:6 (4). Lučić-Baroni je predala Garciji kod 2:6, 1:2

Hrvatski tenisači nisu imali tako plodan dan zasad, ali još mora odigrati Borna Ćorić svoj meč protiv Rogera Federera kako bi se ocjena upotpunila. U Acapulcu suu četvrtfinalnim susretima izgubila oba naša predstavnika u pojedinačnim mečevima - Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni.

Div sa Šalate lovio je polufinalce meksičkog ATP turnira, ali nije bio na razini kao proteklih dana. Bolji od njega bio je Ryan Harrison sa 4:6, 7:6 (0), 7:6 (4). Time je Ivo i u petom meču zaredom uspio dobiti set bez tie-breaka, ali zato je dva ključna seta izgubio upravo u 13. igri, koja je inače njegovo najjače oružje.

Nije bio sav svoj nakon tog prvog dobivenog seta, ali protivnik mu svejedno nije ništa mogao na servisu. Samo, nije mogao ni Karlović njemu pa je postotak poena na protivnikov prvi servis bio svega deset posto. Zato mu se dogodilo 0:7 u prvom tie-breaku, jer dok se Harrison uspio nametnuti na Karlovićev servis, on nije na Amerikančev. U odlučujućem setu bila je nešto bolja situacija u 13. igri za Karlovića, ali ponovno nije išlo.

Iako je u skoro svakom statističkom segmentu bio bolji, u jednom nije - poenima na drugom servisu. Bilo je 45 u odnosu na 75 posto, a kad je riječ o reternima na drugi servis tad je situacija bila 25 naprama 45 posto. To je bio presudni detalj u ovom dvoboju dvojice sjajnih servera. Utjeha za Karlovića može biti što je dominirao kad su as servisi u pitanju - 16 naprama sedam.

A izgubila je i Mirjana Lučić-Baroni, i to na najgori mogući način - predajom. Ozlijedila se Mikica kod 2:6, 1:2 protiv Francuskinje Caroline Garcije. Otpočetka meča osjećala je probleme naša tenisačica i to ju je stajalo prvog seta. Mislila je da može protiv ozljede, trudila se, ali jednostavno nije išlo.

Sad je na Borni Ćoriću da pobijedi Rogera Federera jer to bi sasvim sigurno izbrisalo sve loše s početka ovog teniskog dana.

>> Kakva pobjeda! Borna Ćorić izbacio trećeg tenisača svijeta i ušao u polufinale!

>> Karlović s terena 'pomeo' Srbina Lajovića i ušao u četvrtfinale!

>> Mirjana Lučić – Baroni prošla u četvrtfinale ATP turnira u Acapulcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije