Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUNIŠTIVI DIV SA ŠALATE

Tata Karlović: Da su geni presudni, sva trojica Đokovića bila bi prvaci

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
26.07.2016.
u 15:30

– Kao i većina roditelja tenisača i tenisačica, ne mogu uživo gledati Ivine mečeve. Izađem i preko mobitela pratim rezultat. Poslije pogledam isječke na internetu i vidim što se dogodilo u ključnim trenucima – kaže bivši meteorolog Vlado.

Ivo Karlović bio je u idealnoj situaciji: pri vodstvu od 7:5, 5:4 u finalnom dvoboju s Gaelom Monfilsom servirao je za meč i za naslov na ATP 500 turniru u Washingtonu. Dotad nijednom nije izgubio servis na turniru, sva 53 gema na svom početnom udarcu je dobio, a nije izgubio ni set. No sve je potom krenulo po zlu. Čak je i vratio 0:40, ali je na prednosti za Monfilsa njegov volej bio predugačak...

Nakon što je izgubio servis, Ivo je u tie-breaku izgubio i set iako je pri vodstvu od 6:5 imao i meč-loptu, istina na Monfilsov servis. Na kraju je Francuz pobijedio s 5:7, 7:6 (6), 6:4 i u 25. finalu osvojio tek svoj šesti naslov, prvi nakon dvije godine čekanja.

Ivin otac Vlado Karlović nije od uzbuđenja mogao pratiti prijenos finala (na Sportklubu). Izišao je i šetao...

Kad izgubi, malo ga utješim

– Kao i većina roditelja tenisača i tenisačica, ne mogu uživo gledati Ivine mečeve. Iziđem i preko mobitela pratim rezultat. Poslije pogledam isječke na internetu i vidim što se dogodilo u ključnim trenucima. Trebao je dobiti taj meč. Uvjeren sam, kad bi još deset puta u takvoj situaciji servirao za meč, da bi svih deset puta dobio. Ali, eto, taj je put izgubio. Ona dva voleja... kao da ga je Monfils začarao. Istu je situaciju imao u prvom setu, tad je izdržao, ali u drugom nije. Bio je očito veći pritisak, a manje svježine – kaže bivši meteorolog Vlado.

Sa sinom je nakon finala razmijenio nekoliko SMS poruka...

– Mi uvijek tako. Kad izgubi, malo ga utješim.

No nema razloga za neko veliko nezadovoljstvo, ipak je Ivo, iako je u 38. godini, u dva tjedna odigrao dva finala. I vratio se u top 30, od jučer je 27. na ATP listi.

– Ivo ne igra ništa slabije nego prije deset godina. I dobro prolazi u finalima, dobio je sedam od 16. Što bi tek rekao Monfils koji je izgubio brojna finala. A kako uspijeva tako dugo ostati u vrhu? Ja mislim da su tu tri stvari bitne: naslijeđe, tj. geni, okolina i vlastita aktivnost. Ivo jako mnogo trenira, sportski živi i umjereno se troši. Ne možemo genima dati veću važnost jer, da su samo oni važni, onda bi sva tri brata Đoković bila prvaci. A to je ipak samo Novak. A i zamijetio sam: kad naši sportaši odu van, onda su bolji.

A za tu jednu trećinu treba li Ivo zahvaliti više ocu Vladi (68) ili majci Gordani (63)?

– Pa, više mami, ona se u školi bavila raznim sportovima, odbojkom, rukometom... ona je i fizički jača. Ja sam u petom i šestom razredu obolio na pluća pa sam se morao čuvati neko vrijeme.

Zadovoljni smo Jamajčankom

Publika u Washingtonu bila je pomalo nepravedna prema Ivi, više je navijala za Monfilsa?

– Pa, mislim da to Ivi ne smeta puno. Publika voli iznenađenja, navijat će za onoga tko gubi, želi da se dulje igra. A i taj Monfils je simpatičan, za njega svuda navijaju.

Je li Ivo dolazio u Zagreb u posljednje vrijeme?

– Bio je malo prije Wimbledona, ovaj put sam i kratko. Lani je bio sa suprugom i kćeri (sada četverogodišnjom, op. a.), sve je s njima u redu, zadovoljni smo snahom Jamajčankom – zaključio je tata Vlado.

Komentara 2

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:29 27.07.2016.

kako nisu bitni geni pa đoković ima i hrvatskih gena zato je tako dobar

ZH
zhmeks
17:13 26.07.2016.

svaka čast Ivi... ne znam što je više impresivno: dugi staž u igri gdje je malo starijih od 30 godina u vrhu ili posljednji uspjesi koji zaprepašćuju... bravo! pobjeda njegove željezne volje i motiva za dokazivanjem u ovako visokim godinama za profesionalni sport tog nivoa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije