Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Davisova kupa

Sprema se spektakl u Zagrebu: Požurite po karte, ostalo ih manje od 1000!

Davis Cup slavlje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
21.10.2016.
u 11:45

– Argentinci su tražili čak trećinu ulaznica (oko 5000), ali nismo mogli udovoljiti tom njihovu zahtjevu jer bi bili oštećeni naši ljubitelji tenisa.

Nakon što su se prvih sati (pošto je u srijedu Borna Ćorić pokrenuo softver) ulaznice za finalni dvoboj Davisova kupa između hrvatskih i argentinskih tenisača prodavale ritmom od deset kompleta po minuti, ta je žestina u nastavku nešto splasnula, ali ne bitno. Iako od početka prodaje nisu prošla ni dva dana, čini se da će sve raspoložive karte vrlo brzo naći svojeg vlasnika.

Najskuplji komplet 500 kuna

Hrvatski teniski savez objavio je kako je u prvih 16 sati prodano čak 60 posto ukupnog broja kompleta ulaznica koje su puštene u prodaju za finale u zagrebačkoj Areni od 25. do 27. studenoga. Do kraja jučerašnjeg dana taj se iznos popeo na više od 80 posto, što znači da su četiri petine ulaznica već prodane ili rezervirane.

Podsjetimo, ulaznice se mogu kupiti samo u kompletima za sva tri dana i to isključivo u internetskoj prodaji (na stranici www.ulaznice.hr). Osim uplatama na žiro i devizni račun (tvrtke Dekod d.o.o koja vrši prodaju), može se, dakako, plaćati i kreditnim karticama.

Postoje tri kategorije ulaznica prema mjestu sjedenja u dvorani. Cijena kompleta u prvoj kategoriji (uglavnom najbližih igralištu) je 500 kuna, u drugoj kategoriji 450, a u trećoj 300 kuna. Zagrebačka će Arena za finalni obračun hrvatskih i argentinskih tenisača imati kapacitet od oko 15.500 gledatelja.

U HTS-u predviđaju kako bi sve ulaznice mogle biti rasprodane već danas, teško da će pokoja ostati za sutra. Nisu nam mogli točno reći koliko je ulaznica pušteno u prodaju. Nagađa se da će ih se ovako prodati oko 7500. Ostalo će ići sponzorima, a postoje i obveze prema Međunarodnom teniskom savezu (ITF-u). Također, Argentinci su već zakaparili svih 1500 ulaznica (deset posto), na koliko maksimalno imaju pravo prema pravilima ITF-a.

Bandić brzo “očistio” termin

– Argentinci su tražili čak trećinu ulaznica (oko 5000), ali nismo mogli udovoljiti tom njihovu zahtjevu jer bi bili oštećeni naši ljubitelji tenisa. Dobit će onoliko koliko im maksimalno pripada prema pravilima – kaže glasnogovornik Hrvatskog teniskog saveza Igor Rajković. Kad smo jučer oko 17 sati posjetili internetsku stranicu na kojoj se prodaju ulaznice za finale, dočekala nas je obavijest da je slobodnih mjesta još samo oko 1000. Stoga, ako niste sponzorski ili na neki drugi način povezani s organizatorima finala – požurite se!

U hrvatsku metropolu, dakle, na početku Adventa stiže 1500 Argentinaca (mnogi od njih hrvatskog podrijetla kao i njihov izbornik Daniel Oršanić), pa će i to biti veliki plus za hrvatski i zagrebački turizam. Ne začuđuje stoga brzina kojom je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić “očistio” termin koji je prvotno bio rezerviran za predstavu “koja oživljava Spidermana” Marvel Universe Live.

– Imali smo i njihovo razumijevanje i hvala im na tome – istaknuo je gradonačelnik.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
21:25 21.10.2016.

Hoće li Čilić stipendiju dobiti prije ili poslije finala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije