Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Spektakl u Srbiji! Niti s Đokovićem nisu nepobjedivi

Novak Đoković
Foto: Press Association/Pixsell
19.09.2014.
u 10:00

Najizglednije je da ćemo igrati pred 20 tisuća ljudi

Predsjednik Međunarodnog teniskog saveza (ITF) Francesco Ricci Bitti izvukao je papirić s imenom Hrvatske, za dio ždrijeba u kojem je kao nositelj već stajala Srbija, a domaćinstvo je odlučeno automatizmom jer je posljednji i jedini susret tih dviju reprezentacija odigran u Splitu. Bilo je to 2010. godine, a Srbija je (predvođena Đokovićem) pobijedila rezultatom 4:1. No, od onda se štošta promijenilo.

– Ovo je jedna od najgorih mogućnosti svakako, pogotovo što igramo u gostima. Ako Srbija nastupi u najboljem sastavu, s Đokovićem, bit će to veoma težak dvoboj. Igrali smo u ovoj sezoni s jednom od najmlađih ekipa u Davisovu kupu uopće, tako da će za dobar dio naših igrača to biti ogromno iskustvo – kazao je Marin Čilić.

A na upit može li Hrvatska pobijediti, naš najbolji tenisač odgovorio je:

– Nadamo se da možemo, ali to će ovisiti o puno faktora. No, ima još mnogo vremena do tog susreta.

Zbog velikog interesa koji će pobuditi, taj će se dvoboj vjerojatno odigrati u Kombank areni u Beogradu, koja može primiti 20.000 gledatelja. No, to će umnogome ovisiti o tome hoće li Srbiju predvoditi Novak Đoković. U srbijanskoj ga javnosti očekuju, no nije ga bilo u posljednjem dvoboju s Indijom u Bangaloreu.

– Ždrijeb je dobar ako ne bude Novaka Đokovića. No čak i ako on bude igrao, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi, s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đokovića, mislim da imamo velike šanse za pobjedu – najavio je mladi Borna Ćorić.

Srbi mogu i bez Novaka

Hrvatska je prošli vikend izborila povratak u Svjetsku skupinu svladavši u Amsterdamu Nizozemsku sa 3:2, a Srbija je taj status zadržala pobijedivši u Bangaloreu Indiju istim rezultatom. U sastavu Srbije nije bilo Đokovića, a pobjedu su ostvarili Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

Prođe li Srbiju, Hrvatska bi se u četvrtfinalu sučelila s boljim iz dvoboja Argentina – Brazil.

Ostali parovi: Njemačka – Francuska, Velika Britanija – SAD, Češka – Australija, Kazahstan – Italija, Argentina – Brazil, Kanada – Japan, Belgija – Švicarska.

>> Čilić je u sjajnoj formi, možemo pobijediti Srbiju i ako igra Đoković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije