Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Španjolska izbornica uoči meča s Hrvatskom: Milina je raditi s muškima!

Conchita Martinez
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
03.02.2017.
u 09:20

Draganja i Mektić koji igraju u paru svojedobno su u Banjoj Luci slavili protiv Škugora i Pavića i usput se dobro najeli ćevapčića.

U maloj ali prekrasnoj dvorani osječkoga HNK, utemeljenoga 1907. i teško oštećenoga u studenome 1991. od velikosrpskih granata, doznali smo parove dvoboja prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Španjolske.

Najveća neizvjesnost vladala je zapravo oko toga za koju će se dvojicu igrača, od trojice potencijalnih, naš izbornik Željko Krajan odlučiti za pojedinačne susrete.

Povjerenje su dobili Franko Škugor i Ante Pavić iako Krajan priznaje da odluka nije bila laka jer Mektić je bolje plasiran od Pavića (319-486).

Krajan osjeća iznenađenje

– Rekao sam već da plasman neće biti jedino mjerilo, imali smo tu i manjih zdravstvenih problema pa sam donio ovakvu odluku nadajući se da će se pokazati ispravnom. Na temelju tih nekoliko treninga koje smo imali ovdje prednost sam dao Franku i Anti kojima podloga sasvim odgovara. Mi ovaj meč još nismo izgubili, sve je još otvoreno. Bilo bi lijepo da naši igrači već od prvih poena osjete podršku domaće publike – ističe izbornik.

Danas u 15 sati meč otvaraju Škugor i Carreno Busta (26. na ATP listi), a potom igraju Pavić i Bautista Agut (16.). U subotnjem dvoboju parova (16 sati) Draganja i Mektić sučelit će se s dvojicom Lopeza, Marcom i Felicianom (10. i 12. u paru). Na izvlačenju parova i poslije vladalo je vedro raspoloženje. Iako ne igraju tako često, Mektiću i Draganji ovo neće biti prvi zajednički nastup u paru. Lani su izgubili u prvom kolu Wimbledona (od Bopanne i Mergee), ali su 2013. osvojili challenger u Banjoj Luci.

Škugor: Sve znam o Bustu

– Nanizali smo pobjeda i najeli se ćevapa za cijeli život – kazao je u šali Mektić, a Draganja je u istom tonu dodao:

– A pojeli smo i Pavića i Škugora u četvrtfinalu.

Na upit je li joj teško raditi s muškima, izbornica španjolske reprezentacije Conchita Martinez je mrtva-hladna odgovorila:

– Jako teško. Pa vidite kakvi su...

Potom je prasnula u smijeh i dodala:

– Ma nije teško. Momci su vrlo profesionalni, daju najviše što mogu i na treninzima i u mečevima. Pametni su i vrlo obzirni tako da je milina raditi s njima.

A kako se Škugor osjeća kao naš prvi reket?

– Sad je puno veća odgovornost, ali spreman sam predvoditi momčad u traženju iznenađenja. Carrena Bustu znam jako dobro, znam sve njegove mane i vrline, no ako odigram na maksimalnoj razini, imat ću svoju priliku – ustvrdio je 29-godišnji Šibenčanin, najstariji i najbolje plasirani član naše reprezentacije.

Od svih naših igrača samo Pavić još nije osjetio kako je biti članom nacionalne vrste u Davisovu kupu.

– Velika mi je to čast, ugođaj u momčadi je sjajan, momci su super, odlično se trenira – kaže Pavić koji je trenutačno 486. na ATP listi. No najbolji mu je plasman 132. mjesto.•

Raspored

Franko Škugor – Carreno Busta u 15 sati

Ante Pavić – Bautista Agut oko 18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije