Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODIG ISPAO

Sjajni Karlović prošao u drugo kolo i oborio rekord asova na US Openu!

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
31.08.2016.
u 08:15

Hrvatski tenisač meč je završio sa 61 asom, 12 više od dosadašnjeg rekorda na US Openu, koji je postavio Nizozemac Richard Krajicek 1999. godine u dvoboju protiv Jevgenija Kafelnjikova

Hrvatski tenisač Ivo Karlović probio se u 2. kolo US Opena pobjedom nad Tajvancem Yen-Hsun Luom u pet setova 4-6, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (5), 7-5, u kojima je odservirao čak 61 as i time postavio rekord na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni. 

Karlović je za pobjedu trebao tri sata i 46 minuta velike borbe te nekoliko preokreta tijekom dvoboja. Nakon gubitka prvog seta u kojem Lu napravio jedan "break", Karlović je odgovorio sjajnom serverskom predstavom u drugoj dionici. Od 30 poena koje je osvojio na početnom udarcu u drugom setu, čak 22 su bili asevi. Osvojenim "tie-breakom" hrvatski veteran vratio se u meč.

I treći set je odlučen u "tie-breaku", u kojem je Karlović poveo 4-2, ali potom izgubio pet poena zaredom. Lu je najbliži pobjedi bio u u "tie-breaku" četvrtog seta u kojem je poveo 3-1, imao i 4-3 uz svoja dva servisa, ali Karlović je uspio osvojiti četiri od sljedećih pet poena te izboriti peti set.

U odlučujućem setu za plasman u drugo kolo 37-godišnji Zagrepčanin bio je nadmoćan. Propustio je tri prilike za "break" u četvrtom gemu, još jednu u osmom. U desetom gemu Tajvanac je spasio meč-loptu, ali u 12. gemu je popustio pod stalnim Karlovićevim pritiskom.

Hrvatski tenisač meč je završio sa 61 asom, 12 više od dosadašnjeg rekorda na US Openu, koji je postavio Nizozemac Richard Krajicek 1999. godine u dvoboju protiv Jevgenija Kafelnjikova.

Karlovića u 2. kolu čeka ljevoruki Amerikanac Donald Young koji je sa 6-3, 7-5, 4-6, 7-5 svladao Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Hrvatski tenisač je protiv Younga dosad dvaput igrao i oba puta ga pobijedio.

Karlović se tako u 2. kolu pridružio Marinu Čiliću, a njihovim putem, nažalost, nije krenuo Borna Ćorić. Mladi hrvatski Davis Cup reprezentativac morao je predati meč Španjolcu Felicianu Lopezu, zbog bolova u desnom koljenu. Ćorić je vodio 4-3 i servirao, kad je bol postala presnažna i natjerala Bornu na odustajanje.

To je loša vijest i za hrvatskog Davis Cup izbornika Željka Krajana, nešto više od dva tjedna uoči polufinalnog dvoboja s Francuzima u Zadru, jer je Ćorićev nastup pod velikim upitnikom.

Marčenko zaustavio Dodigov pokušaj preokreta

Hrvatski tenisač Ivan Dodig bio je na rubu velikog preokreta u dvoboju prvog kola US Opena, ali ga je Ukrajinac Ilja Marčenko zaustavio i svladao sa 6-3, 6-4, 6-7 (4), 7-5 nakon tri sata i 50 minuta borbe.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda ukrajinskog tenisača koji je trebao 87 minuta za osvajanje prva dva seta. No, tada je uslijedio Dodigov povratak u meč.

Naš je tenisač u trećem setu nadoknadio zaostatak 2-4, a u desetom gemu je spasio i meč-loptu. Odlično je Dodig odigrao "tie-break" u kojem je poveo 6-1 i realizacijom četvrte set-lopte izborio nastavak dvoboja.

Međugorac je u četvrtom setu vodio 5-2, ali do set-lopte nije stigao. Marčenko je osvojio pet gemova u nizu, pritom dvaput oduzeo servis Dodigu i po treći put u karijeri izborio mjesto u drugom kolu US Opena, što mu je i najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Marin Čilić će dvoboj drugog kola protiv Ukrajinca Sergija Stahovskija odigrati u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu (četvrti meč od 17 sati), dok će Ivo Karlović protiv Amerikanca Donalda Younga igrati u četvrtak ili u noći s četvrtka na petak.

U srijedu navečer (treći meč od 17 sati po hrvatskom vremenu) ponovno će na teren Mirjana Lučić-Baroni koju u 2. kolu turnira tenisačica čeka druga tenisačica svijeta, Njemica Agelique Kerber. Ana Konjuh, koja je u prvom kolu nadigrala 20. nositeljicu Nizozemku Kiki Bertens sa 6-3, 2-6, 6-4, svoj će meč 2. kola protiv Japanke Kurumi Nare igrati u četvrtak. 

Komentara 3

KO
kodifan
13:48 31.08.2016.

bravo Ivo najbolji si kapa do poda

DR
drax
15:43 31.08.2016.

Svaka cast!

DU
Deleted user
15:50 31.08.2016.

Dr. Ivo upravo promoviran na US Openu i stekao vrlo cijenjenu titulu Dr. As, hehe! U drugom kolu se nastavlja bombardiranje: zrtva Donald Young. Ah, vec se radujem novom vatrometu, hahaha! SRETNOOOO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije