Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ indoors

Seppi nakon Federera dolazi pokoriti i Zagreb

Federer - Seppi
Reuters/Pixsell
26.01.2015.
u 13:45

Uz Seppija stižu i Španjolac Guillermo Garcia-Lopez te Luksemburžanin Gilles Műller.

Na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa ove godine nastupit će trojica igrača koji su izborili mjesto u osmini finala Australian Opena: Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, Luksemburžanin Gilles Műller i Talijan Andreas Seppi koji je u 3. kolu izbacio Rogera Federera, a samo ga je jedan poen dijelio i od pobjede nad domaćom senzacijom, 19-godišnjim Nickom Kyrgiosom, i proboja do svog prvog četrtfinala na Grand Slam turnirima.

- Zagreb Indoors je prvi dvoranski turnir u Europi. Do Zagreba obično idem autom, jer mi je blizu. Imam mnogo poznanika na turniru i ugodno se osjećam. Zato volim dolaziti u Zagreb. Vidimo se u Domu sportova - poručio je iz Melbournea Talijan Andreas Seppi koji će po šesti put nastupiti u Zagrebu.

Deseto izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors neće ponuditi spektakl samo u pojedinačnoj konkurenciji koju predvodi aktualni pobjednik US Opena Marin Čilić, već će i vrlo snažan turnir parova biti poslastica za teniske zaljubljenike.

Zagrebački pobjednik u paru iz 2013. Austrijanac Julian Knowle u kombinaciji s Čehom Lukašom Rosolom predvodi listu prijava za turnir parova. To ujedno znači da bi Rosola, 30. tenisača svijeta u pojedinačnoj konkurenciji najpoznatijeg po pobjedi nad Rafaelom Nadalom u Wimbledonu 2012., trebali vidjeti u kvalifikacijama pojedinaca, s obzirom na to da se češki tenisač nije na vrijeme prijavio za turnir u singlu. A kad je već tu zbog parova, logično je da pokuša proći kvalifikacije i zauzme svoje mjesto u glavnom turniru u kojem bi, da se prijavio na vrijeme, bio treći najbolje rangirani tenisač.

Prošlogodišnji polufinalist Splićanin Marin Draganja, koji je do tog rezultata stigao sa sugrađaninom Matom Pavićem, u Zagreb dovodi Finca Henrija Kontinena, s kojim je na kraju 2014. imao niz odličnih rezultata. Draganja i Kontinen probili su se do finala ATP turnira u Metzu i Baselu te oba puta izgubili u super tie-breaku. U novu sezonu su ušli s tri uzastopna poraza, ali možda je baš u Zagrebu prilika za preokretanje tog negativnog trenda.

Osim Draganje, Šibenčanin Franko Škugor drugi je hrvatski tenisač koji se našao među dvadesetoricom igrača koji su prijavom stekli pravo nastupa, a Škugorov partner će biti Slovenac Blaž Kavčič.

Od preostalih preostalih parova svakako je zanimljiva ukrajinsko-srpska kombinacija Sergij Stahovskij - Viktor Troicki, mogući talijanski par u Davis Cupu Simone Bolelli - Andreas Seppi te luksemburško - nizozemski dvojac Gilles Müller - Igor Sijsling.

>>Dodig i Melo prvi put u četvrtfinalu Australian Opena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije