Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Čilić poput uragana 'pomeo' Mayera s terena i prošao dalje!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
30.05.2015.
u 13:25

Bilo je 6:3, 6:2, 6:4 za našeg najboljeg tenisača i sad ga u osmini finala vrlo vjerojatno čeka opasni Ferrer.

Marin Čilić se "prošetao" kroz još jedan meč na Roland Garrosu i prošao među najboljih 16! Pobijedio je Argentinca Leonarda Mayera sa 6:3, 6:2, 6:4 za dva sata i sedam minuta igre.

Bila je to vrhunska predstava našeg najbolje tenisača i osvajača US Opena prošle godine. Od samog početka nametnuo je ritam koji Argentinac nikako nije mogao pratiti, iako se vjerovalo da bi mogao biti iznimno teška prepreka za Čilića. Ali, odlično pripremljen i prepun samopouzdanja sve je odradio vrhunski.

Mayeru je oduzeo servis već u drugom pokušaju i pobjegao na 3:1 te i održavao tu prednost do samog kraja seta. Izgledalo je u drugom setu da bi se protivnik mogao vratiti jer bilo je vrlo brzo 0:2, no Čilić ubacuje u višu brzinu i oduzima tri servisa Mayeru te osvaja set sa 6:2. Tu više nije bilo pomoći 23. nositelju.

U posljednjem setu Čilić se koncentrirao čuvati svoj servis i nije trošio previše snage, zato nije ni bilo niti jedne break lopte sve do 4:4, kad je pritisnuo i stigao do breaka, samnim time i 5:4 te prilike da servira za meč. I odradio je to vrhunski, Argentincu je prepustio svega jedan poen.

Marina u osmini finala čeka bolji iz dvoboja Bollelija i Ferrera.

A nadajmo se da će do osmine finala Borna Ćorić nakon dvoboja protiv Amerikanca Jacka Socka.

>> Čilić rutinski preko Arnaboldija do trećeg kola Roland Garrosa

Komentara 7

ZE
zeljkoh99
14:22 30.05.2015.

Bravo za Marina koji me dobro ohladio od tenisa u zadnjih godinu d.Nadam se boljim danoma.Sa Parizom sam ukupno zadovoljan.Stetno u nastavku.

DU
Deleted user
15:19 30.05.2015.

Bravo Marine.

DO
doktor1
15:09 30.05.2015.

Ovo je već izvedba sa US Opena a svi smo vidjeli što je tad to značilo. Ulazak među 16 nakon dosadašnje sezone- vrlo ohrabrujuće. Ak ne prođe Ferrera nije neuspjeh, samo da se ne gubi od nekih anonimaca. Marin moraa raditi na ustaljivanju svoje igre, recimo neka mu u tome uzor bude Berdych- čovjek nema nikakvu posebnu igru, čak dosadnu ali je stalan i zato je 4-5 na svijetu. Marinu je agresivnost u igri i donijela Grand Slam. No ako se zabije 3m iza baselinea nema šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije