Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmero predstavnika

Čilić uoči početka Roland Garrosa: Jedan Grand Slam je premalo!

Marin Cilic, Croatia, during Madrid Open Tennis 2015 match.May, 6, 2015.Foto © nph / Acero) *** Local Caption ***     /PIXSELL
Foto: NPH/Pixsell
24.05.2015.
u 10:59

Pariški turnir je poseban, tu je slavila Iva Majoli, a naš najbolji igrač Marin Čilić dva puta je igrao u osmini finala

Marinu Čiliću, Ivi Karloviću, Borni Ćoriću, Ivanu Dodigu, Mirjani Lučić-Baroni, Ani Konjuh i Donni Vekić iz kvalifikacija se pridružila i Petra Martić, pa će Hrvatska na ovogodišnjem Roland Garrosu, koji počinje u nedjelju (s nagradnim fondom od 13 milijuna eura), biti zastupljena s čak osmero predstavnika. Respektabilna ekipa, iako nitko od njih nije dosad na pariškoj zemlji postigao neki osobiti rezultat. Čilić je dva puta stigao do osmine finala, a Karlović i Mikica su u dosadašnjih devet nastupa po jednom igrali treće kolo.

Haase je jako opasan

No, nova prilika za afirmaciju na pariškoj crvenoj zemlji je na dlanu. Najviše svakako očekujemo od Marina, našeg najbolje plasiranog igrača (10. na ATP listi), koji je postavljen za devetog nositelja (otkazao je Raonić) i koji je već osvojio Roland Garros, ali u juniorskoj konkurenciji. Iako mu početak sezone nije bio posebno blistav, postigao je samo četiri pobjede u devet mečeva.

– Naravno da bi bilo bolje da sam odigrao više mečeva. Kasno sam ušao u sezonu, posebno u zemljani dio, što je loša okolnost za mene. Jer, gledajući na sve, zemlja je ipak moja najslabija podloga. No, u Parizu uvijek igram jako dobro tako da sam veoma pozitivan i na treninzima se osjećam jako dobro – kaže Čilić iz Pariza.

Njegov suparnik u prvom kolu je Nizozemac Robin Haase, 79. tenisač svijeta, kojega je Marin pobijedio u sva četiri dosadašnja međusobna susreta.

– Jednom sam se s njim susreo baš u prvom kolu Roland Garrosa. On može biti neugodan igrač. Neće biti bitno hoću li igrati lijepo, ono što me u ovom trenutku najviše interesira jesu pobjede – napomenuo je Čilić koji nije izgubio na ambicioznosti.

– Neću biti zadovoljan ako ostanem samo s jednim Grand Slam naslovom u svojoj teniskoj karijeri – istaknuo je Marin.

U Parizu svi očekuju sudar najboljeg tenisača današnjice Novaka Đokovića i deveterostrukog pobjednika Roland Garrosa Rafaela Nadala. No, ne mogu se sresti u finalu nego, zbog slabog Nadalova renkinga, već u četvrtfinalu. Rafa je kralj Roland Garrosa, tu je u 67 mečeva doživio samo jedan poraz (Soderling). Đoković želi konačno osvojiti i jedini Grand Slam naslov koji mu nedostaje, a to je Roland Garros. Upućeni kažu: sad ili nikad!

Novak u 2015. ima 35:2

Potkrepljuju to činjenicom da Đoković igra u životnoj formi, da ove godine ima omjer pobjeda i poraza 35:2, da je osvojio pet, i to velikih turnira. A Rafa je osvojio samo jedan turnir, izgubio je od Đokovića na zemlji Monte Carla, pao je na sedmo mjesto na ATP listi, na poziciju na kojoj je posljednji put bio još u svibnju 2005. godine. Nije teško zaključiti da je Roland Garros posljednja crta Rafine obrane. Eventualni poraz u ranoj fazi turnira značio bi i ispadanje iz Top 10 svjetskog tenisa.

– U tom slučaju njegovo povlačenje iz tenisa bit će ozbiljna opcija, no ja se nadam da se to neće dogoditi – ustvrdio je legendarni John McEnroe.

Komentara 6

DO
doktor1
12:40 24.05.2015.

Teško će Marin nešto napraviti kad na prethodnim turnirima ne može pobjediti starog Verdasca ili Mayera. Ulazak u 3. kolo bi me iznenadio a svaki korak više bio bi podvig. I ovo pitanje ozljede je predugo trajalo, vidi se da još uvijek dosta stvari radi neprofesionalno.

IV
ivanjoksimovic
11:31 24.05.2015.

A jos kad je slucajan ...

PA
pacijent
23:18 24.05.2015.

marinu potpuna podrska a ovim koj ga blate nek znaju da su do sada samo 2 Hrvata osvajala grand slam -pametnom dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije