Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJNI ČILIĆ:

Pobjeda u Moskvi daje mi motivaciju za završnicu u Londonu!

Marin Čilić
Reuters/PIXSELL
19.10.2014.
u 19:28

- Očekuju me ta dva velika turnira u dvorani. Ove sam godine tamo igrao zbilja dobro, imam samo jedan poraz iz Rotterdama - rekao je naš najbolji tenisač.

Marin Čilić je osvajanjem ATP turnira u Moskvi stigao do četvrtog naslova ove sezone u petom finalu koje je igrao! Najbolje od svega jest što je uvjerljivo slavio protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta sa 6:4, 6:4 u sat i 25 minuta igre.

- Ovo mi je četvrta titula ove godine, nikad nisam osvojio više u karijeri. Najviše mi je drago što je došla nakon US Opena, da sam nastavio s pobjedama i puno će mi pomoći za ostatak sezone - rekao je Marin i nastavio o samom meču s Bautistom:

- Finale je bilo je tvrdo, kao što sam i očekivao. Bautista je stvarno dobar igrač, odličan s osnovne linije, imali smo puno teških izmjena i poena. Srećom, uspio sam prvi napraviti break, servirao sam bolje nego jučer. Još me uvijek ruka smeta tako da nisam mogao servirati onako kako sam htio, ali uspio sam iz igre odigrati jako pametno i zasluženo podigao ovu titulu.

Nakon naslova u New Yorku u Marinovu privatnom, ali i profesionalnom životu više ništa nije isto.

- Motivacija je još uvijek tu, nakon Pekinga sam osjećao da mi je igra bila na dosta dobrom nivou. Ovaj tjedan pomogao mi je da uđem u dobru formu i mentalne bitke na terenu. Sada je potpuno drugačija situacija nego prije, igrači ulaze u meč s razmišljanjem kako nemaju što izgubiti i igraju puno riskantnije, tako da je meni u ovim trenucima dosta teže. Moram biti spreman na to i koncentriran za daljnje napredovanje. Želim završiti sezonu što bolje i ostvariti što veći broj pobjeda kako bih bio motiviran za sljedeću sezonu - istaknuo je naš najbolji tenisač.

Nakon tjedan dana odmora, Čilić će sezonu nastaviti Mastersom u Parizu, a potom ga čeka prvi nastup na završnom turniru osmorice u Londonu, što najviše od svega čeka jer je to šlag sjajne sezone.

- Očekuju me ta dva velika turnira u dvorani. Ove sam godine tamo igrao zbilja dobro, imam samo jedan poraz iz Rotterdama. To mi dalje veliku motivaciju za dva predstojeća turnira i nadam se da ću podići razinu forme. Ovo mi je bilo jako bitno, da nastavim s pobjedama i ovaj tjedan ostvarim poziciju nositelja među prvih osam u Parizu, što će mi zasigurno dosta pomoći. Što reći, nadam se da će biti jako pozitivno u Parizu i posebice na finalu u Londonu - zaključio je.

>> Sjajni Marin Čilić nakon New Yorka osvojio i Moskvu!

Komentara 6

HR
Hrvatska3014
21:43 19.10.2014.

Lijepo je kada mogu napisati da sam sretan zbog njegovih uspjeha i to ovdje, gdje uglavnom gunđam. : ) Samo nastavi Marine.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
08:34 20.10.2014.

Rođeni Mostarac Marin Čilić je odličan tenisač ali nije odlično da ne igra za svoju Bosnu nego se radi bolje zarade prodaje u stranoj zemlji.

IV
IVA04
21:56 19.10.2014.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije