Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ:

Ovo je bio nevjerojatan tjedan, a u tenisu imamo svijetlu budućnost

Marin Čilić
PA/Pixsell
14.09.2014.
u 22:04

- Nažalost, nismo nositelji u Svjetskoj skupini, ali s Marinom i ovim mladim dečkima sljedeće godine možemo biti samo još opasniji - rekao je Krajan.

Pobjedu u susretu Davis Cupa u Amsterdamu mogao nam je donijeti Mate Delić, ali na kraju je ključni bod za povratak u Svjetsku skupinu, ne bez poteškoća, osvojio Marin Čilić u sudaru s inspiriranim Thiemom de Bakkerom.

- Gledajući na tenis kakav smo prikazali, mislim da je bio veoma kvalitetan meč, iako bi mnogi rekli zbog De Bakkerovog renkinga da nije dovoljno dobar, ali danas je igrao kao Top 30 igrač i bio je veoma težak meč. Odigrao sam jako dobro kad je trebalo, veoma konstantan meč, posebno s obzirom da mi je bio prvi na zemlji nakon dugo vremena. Mislim da sam se dobro prilagodio - rekao je Čilić i nastavio:

- Meni je ovo bio nevjerojatan tjedan, nakon osvajanja US Opena emocionalno sam se iscrpio, uspio sam ipak doći ovdje. Sjajno je da je Mate u petak donio taj jako važan bod, to nam je otvorilo put prema pobjedi. Među najmlađim smo momčadima, imamo svijetlu budućnost i jako dobru ekipu za narednih nekoliko godina.

Izbornik Željko Krajan je također zadovoljan i žali što Mate Delić nije otišao do kraja.

- Šteta za Delića, imao je 2:0 u setovima i neke break-lopte, moglo je danas sve završiti s tim mečom. Na kraju je bilo jako opasno, De Bakker je bio inspiriran i znao je da mora ići na sve ili ništa, a taj rizik mu se isplatio, učinio je Marinu život težim nego što smo mislili. No i Marin je odigrao vrhunski, došao je s betona i odigrao prvi meč na zemlji, izdržao je i pritisak da mora pobijediti, izvrno je to odradio - komentirao je Krajan i dodao:

- Nažalost, nismo nositelji u Svjetskoj skupini, ali s Marinom i ovim mladim dečkima sljedeće godine možemo biti samo još opasniji, nadam se da ćemo s povratkom Dodiga u momčad biti još opasniji, nada se Krajan.

>> Marin Čilić pobjedom vratio Hrvatsku u Svjetsku skupinu!

>> Sutra na kioscima Večernjakova knjiga o pobjedniku US Opena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije