Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Delray Beach

Novi poraz Karlovića, Ćorić u 2. kolu igra protiv Raonića

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.02.2017.
u 00:10

Bio je to još jedan dvoboj u kojem 37-godišnji Zagrepčanin nije bio suočen s 'break-loptom', a nije uspio pobijediti, jer je Young bolje odigrao oba 'tie-breaka'. Karlović je zabio 19 aseva, ali napravio i osam dvostrukih pogrešaka

Ivo Karlović je u utorak doživio i treći poraz u nizu na startu ATP turnira, nakon što ga je u 1. kolu Delray Beach Opena sa 7:6 (5), 7:6 (3) pobijedio ljevoruki američki tenisač Donald Young, pa je hrvatska ostala na Borni Ćoriću kao jedinom predstavniku koji će u srijedu u 2. kolu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Bio je to još jedan dvoboj u kojem 37-godišnji Zagrepčanin nije bio suočen s 'break-loptom', a nije uspio pobijediti, jer je Young bolje odigrao oba 'tie-breaka'. Karlović je zabio 19 aseva, ali napravio i osam dvostrukih pogrešaka.

Iako je gubio 1-5 u prvom 'tie-breaku', Karloviću se ukazala prilika za preokret nakon što je Young napravio dvije dvostruke pogreške zaredom. Međutim, kod 5:5 hrvatski tenisač nije iskoristio svoj servis, a Amerikanac je prvu priliku pretvorio u set.

U drugom 'tie-breaku' Young je poveo 6:2 i iskoristio drugu meč-loptu za svoju prvu pobjedu nad Karlovićem u njihovom trećem dvoboju. U prethodna dva dvoboja, u finalu Delray Beacha 2015. i na prošlogodišnjem US Openu, Amerikanac je ostao bez osvojenog seta.

Karlović je posljednju pobjedu ostvario u 2. kolu Australian Opena protiv Australca Whittingtona, a nakon toga je zaredao s tri poraza. U Melbourneu ga je zaustavio David Goffin, u prvom nastupu na Ecuador Openu izgubio je u tri 'tie-breaka' od kasnijeg pobjednika Victora Estrelle Burgosa nakon propuštene tri meč-lopte, a u Memphisu ga je u dva seta svladao Gruzijac Nikoloz Basilašvili koji se probio do finala.

U Delray Beachu je hrvatski tenis ostao s jednim predstavnikom. Borna Ćorić je u svom prvom nastupu na ovom turniru lakoćom svladao Kolumbijca Santiaga Giralda sa 6:2, 6:3. U 2. kolu suparnik će mu biti prvi nositelj Delray Beach Opena i 4. tenisač svijeta Kanađanin Miloš Raonić koji je u prvom kolu sa 6:1, 6:4 svladao Amerikanca Tima Smyczeka.

Ćorić i Raonić će na teren u srijedu, u ponoć po srednjoeuropskom vremenu, a to će biti njihov prvi dvoboj.

Komentara 1

DU
Deleted user
08:41 22.02.2017.

Super Borna Coric, glatka pobjeda :) Bellucci izbacio Nishikorija u prvom kolu, hèhè, danas je red na Raonica ;) Ajmo, ajmo, daj sve od sebe. SRETNO :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije