Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masters u Londonu

Đoković: Ovo je savršeni kraj savršene sezone, a sada odmor...

Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
1/5
23.11.2015.
u 10:23

Prvi je tenisač koji je u jednoj sezoni odigrao 15 finala u nizu (i osvojio 11 trofeja) i prvi koji je osvojio četiri završna turnira zaredom.

Na perfektan način završio je Novak Đoković najbolju svoju, ali i najbolju sezonu u povijesti tenisa bilo kojeg igrača.

U finalu završnog Mastersa u Londonu pobijedio je svog najvećeg rivala u ovom trenutku Rogera Federera sa 6:3, 6:4, nakon sat i 21 minute igre, i izjednačio omjer pobjeda s njim na 22:22. U subotu se po međusobnom broju pobjeda, kada je na sličan način dao tenisku lekciju Španjolcu, izjednačio i s Nadalom (23-23).

Đoković tako ulazi u tenisku povijest po još dva ostvarenja: prvi je tenisač koji je u jednoj sezoni odigrao 15 finala u nizu (i osvojio 11 trofeja) i prvi koji je osvojio četiri završna turnira zaredom. Ukupno pet (kao Lendl i Sampras), ali je Federer sa šest naslova još uvijek uspješniji.

Bio je to meč u kojem su teniski sladokusci doista mogli uživati. Švicarac je podsjetio na to zašto ga zovu teniskim mađioničarem, a dečko s Banjice još jednom je pobudio sumnju da je možda doista nepogrešiv.

Federer se izvukao u teškoj situaciji kad je u drugom setu Đoković propustio tri vezane break-prilike za vodstvo od 5:3 i servis za meč. No, u sličnoj situaciji u desetom gemu Srbin je oduzeo servis suparniku i osvojio naslov. Pobjednika je na neki način presudio drugi servis: na njemu je Đoković osvojio 84 a Federer samo 43 posto poena.

Nakon dvoboja Đoković, kojemu je ovo bio 59. naslov u karijeri, na kameri je napisao:

"A sada - odmor" (ćirillicom) i potom rekao:

- Ovo je savršeni završetak savršene sezone. Iznimno sam ponosan na sva ovogodišnja postignuća, a njih ne bi bilo bez velike podrške moje obitelji i mog tima. Kad sam počinjao s tenisom, sanjao sam da ću igrati ovakve turnire i osvajati trofeje. Nakon svega mislim samo na odmor, bit ću malo s obitelji, sa suprugom i sinom. Ostat ću malo izvan tenisa kako bih napunio baterije, ali mislit ću i na sljedeću sezonu - kazao je 28-godišnji Beograđanin čestitavši svom treneru Borisu Beckeru - koji je i sam osvojio tri Mastersa - 48. rođendan.

U finalu konkurencije parova Nizozemac Rojer i Rumunj Tecau sa 6:4, 6:3 nadjačali su Indijca Bopannu i Rumunja Mergeu. Osvojili su 11. zajednički trofej i na čelu poretka kombinacija zamijenili braću Bryan koji su bili prvi u 10 od posljednjih 12 godina.

>>Rafael Nadal mogao je samo stati i nakloniti se Novaku Đokoviću

Komentara 10

PE
peugeot
13:58 23.11.2015.

Nadljudski rad i napor na stalnom teniskom usavrsavanju donosi plodove. Kako sijes, tako i zanjes! Drago mi je sto je nas "teniski terminator" i beskrajni gospodin rastuzio francuske teniske navijace koji su ljubomorni na "Jokerove" uspjehe do ludila. Vidi sad, nesto : gledam maltene svakodnevno kako se Roland Garros siri, gradi, dogradjuje, proteze na nove pariske komplekse u bogatom 16-tom kvartu gdje ostaje mada je bilo prica da ce ga maknuti vani iz Pariza. Francuska teniska federacija ima "ludu lovudzu", teniska infrastruktura u cijeloj Francuskoj, cak i u svakom selu, je takva da ti naprosto zastaje dah. I gdje su im sampioni ? Nista. Duplo golo. I tako, eto, sa brdovitog i istorijski maltertiranog i napacenog Balkana stigne gospodin Novak Djokovic, kojeg najveci evropski sportski dnevnik naziva jednostavno : "Djoko". I taj nas gospodin mlati redovno te njihove razmazene teniske nade i "zvijezdice". I americke, a bogami i britanske. Razbija ih sve redom bas kao bebe zvecku. Novace, ponosu ovog napacenog Balkana i njegovih ljudi nikad pognutih ledja, budi nam samo zdrav i da te povrede mimoidju. Radi kao i dosad i bices dugo, jos dugo, gospodin "teniski terminator".

DU
Deleted user
12:03 23.11.2015.

Kakva izvanredna godina za Novaka! Zelim ti Novace jos puno ovakvih godina!

DU
Deleted user
11:32 23.11.2015.

Djokovic(16,585 bodova) je ove godine daleko bolji nego Federer(8,265 bodova). Zaradio je vise nego duplo bodova od Federera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije