Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDNA GODINA

Nezaustavljivi Đoković napravio više sam nego Federer i Murray zajedno

Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
1/7
24.11.2015.
u 09:35

– Roland Garros jedan je od najvećih izazova svake godine, ali nije jedini. Tu su i OI – istaknuo je Đoković

Nova ATP lista od ponedjeljka i službeno je potvrdila ono što smo znali već nakon svršetka londonskog Mastersa. Sa 1300 bodova za četvrti trijumf uzastopce u O2 areni Novak Đoković će sezonu završiti na prvom mjestu (do kraja godine upisat će 179. tjedan), i to s rekordnih 16.585 bodova.

Prešišao Rafu za 7 milijuna

To je samo još jedna potvrda da je iza 28-godišnjeg Đokovića ne samo njegova najbolja sezona nego i rekordna godina u povijesti tenisa uopće. To uostalom potkrepljuje i zarada: Novak je samo od turnirskih nagrada u 2015. uprihodio rekordnih 21,592.125 američkih dolara, gotovo kao Murray, Federer i Wawrinka zajedno (23,408.310 USD). Najveća godišnja zarada dosad bila je ona Nadalova iz 2013. godine – 14,570.935 USD.

"Savršen završetak savršene sezone", nazvao je i sam Đoković godinu 2015. u kojoj je odigrao rekordnih 15 finala u nizu. I osvojio 11 trofeja, među kojima su tri Grand Slam turnira, šest Mastersa, završni Masters i jedan turnir iz kategorije ATP 500.

Bez finala je Srbin ostao samo na otvaranju sezone, na turniru u Dohi, kada ga je u četvrtfinalu zaustavio naš Ivo Karlović (6:7 (2), 7:6 (6), 6:4). I ne samo da ga je pobijedio nego mu Div sa Šalate nije dopustio nijednu priliku za break. S pravom se Ivo pohvalio time na svojem Facebook profilu istaknuvši i podatak da je jedan od samo četvorice tenisača kojima je 2015. pošlo za rukom pobijediti Đokovića. Preostala trojica su Federer (tri puta), Wawrinka (Roland Garros) i Murray (Montreal). Ukupno je, dakle, Beograđanin izgubio samo šest mečeva, a pobijedio u čak u 82 utakmice (93,2 posto). Najbolji postotak imao je John McEnroe 1984. godine kada je dobio 82, a izgubio samo tri susreta (96,5 posto).

Priželjkuje olimpijski finale

Iako je najavio odmor i "punjenje baterija", Đoković jako dobro zna koji su mu glavni ciljevi u 2016.

– Bila je to nevjerojatna sezona. Osim na turniru u Dohi, svugdje sam igrao finale. Nisam posustao ni kad je bila završena sezona Grand Slam turnira, uspio sam pronaći energiju da nastavim dalje, da igram dobro i da u Londonu na najbolji način okrunim ovu nadasve uspješnu 2015. Sve što sam polučio ove godine daje mi puno samopouzdanja za budućnost. Ciljevi se znaju. Roland Garros jedan je od najvećih izazova svake godine, ali nije jedini. Tu su i Olimpijske igre koje se igraju jednom u četiri godine – kazao je Đoković koji je na prethodnim OI u Londonu izgubio i polufinale (od Murraya) i dvoboj za broncu (od Del Potra). No zato ima brončanu medalju iz Pekinga 2008. kada je u polufinalu poražen od Nadala, ali je u dvoboju za treće mjesto bio bolji od Blakea.

>> Đoković: Ovo je savršeni kraj savršene sezone, a sada odmor...

Komentara 13

ČA
čarapan
12:53 24.11.2015.

Znaci ako nema dobru konkurenciju onda nije zasluzio to sto jeste,a kad ga Stan pobedi jednom od deset puta onda je on jedino resenje za Novaka.Ako je Federer star sto uopste igra jos ,neka ode u penziju i cao.Rekordi postoje da bi se rusili.To je oni ko je bolji Maradona ili Mesi,dva razlicita i ne spojiva poredjenja.Nole trenutno najbolji i .

DU
Deleted user
12:03 24.11.2015.

Ako Dr. Ivo i Federer odu u penziju, Djokovic ima sansu za jos bolju 2016, hahaha ;-) Ne vidim druge ozbiljne protivnike u novoj sezoni.

KO
kodifan
04:50 25.11.2015.

najbolji svih vremena za mene: 1. Sampras 2. Federer 3. Đoković s time treba imati u vidu da Nole ima još dosta tenisa pred sobom i broj 1 nije nedostižan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije