Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽAO MI GA JE'

Novak Đoković pokazao veličinu, evo što je rekao za Marina Čilića

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
12.09.2015.
u 01:31

'Vidio sam da se muči i ozljeda ga je usporila jer je kasnio na lopte koje bi inače bez problema uhvatio.'

Novak Đoković lako se obračunao s Marinom Čilićem i slavio u 14. od 14 međusobnih dvoboja. Ujedno je s tih 6:0, 6:1, 6:2 u polufinalu US Opena izjednačio rekord star 64 godine, ali nije likovao već je pokazao simpatije prema najboljem hrvatskom tenisaču i branitelju titule.

- Marin nije bio pravi, vidio sam da se muči i ozljeda ga je usporila jer je kasnio na lopte koje bi inače bez problema uhvatio. Žao mi je što nije mogao pružiti svoju najbolju igru - rekao je Đoković nakon meča.

No daleko od toga da žali što je tako lako ušao u finale US Opena, tek drugo u karijeri.

- Odigrao sam najbolji meč turnira u pravom trenutku i sad se moram spremiti za finale. Tko god bio protivnik (Warinka ili Federer, op.a.), neće mi biti lako. Ali ova pobjeda mi daje samopouzdanje - kazao je najbolji tenisač svijeta.

Već ima titulu u New Yorku, u svom prvom finalu 2011. godine pobijedio je Rafaela Nadala 6:2, 6:4, 6:7 (3), 6:1 i time prvi put u karijeri osvojio tri Grand Slam turnira u jednoj sezoni. Naravno, "iscurio" mu je Roland Garros, baš kao i ove godine. Koban je bio Stanislas Wawrinka.

I to se okarakteriziralo kao neuspjeh, što su uobičajene stvari za one na vrhu, od kojih se konstantno traži da budu najbolji, na razini, savršeni. Pod tim je pritiskom "puknula" Serena Williams i u prilici da kompletira Grand Slam pokleknula u polufinalu protiv tenisačice koja nije bila čak ni nositeljica. Roberta Vinci pobijedila ju je 2:6, 6:4, 6:4.

- Teško je biti fokusiran pod takvim pritiskom i očekivanjima da stalno budete najbolji. Ali imam svoj mentalni sklop koji njegujem, trudim se uvijek koncentrirati i ne razmišljati o stvarima sa strane te se pripremiti za svaki naredni meč najbolje što mogu - zaključuje Đoković.

>> Čilić protiv Đokovića doživio potop i izjednačio rekord star 63 godine!

Komentara 99

BA
barbaizamerike
01:46 12.09.2015.

marin je napravio velik uspjeh ulaskom u ponale bravo marine

DA
DamirH
02:36 12.09.2015.

Marin je ucinio veliki uspjeh. Medju 4 prva, ozlijedjen. Hajde da vidimo sto bi ovi koji sjede pred telkom ucinili ... ili sto su ucinili?!?

MU
munjaaa
08:45 12.09.2015.

Nole gospodin si!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije