Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SE SMIRILO

Ništa od polufinala Umaga, jako nevrijeme je sve pokvarilo!

Kiša u Umagu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
26.07.2014.
u 20:36

Fabiju Fogniniju je ovo najbolji mogući scenarij jer sinoć se itekako umorio protiv Borne Ćorića, igralo se skoro tri sata.

Umjesto prebacivanja loptica u subotu su tenisači u Umagu - preskakali lokvice. Dosadna kiša prikovala je turiste željne kupanja uz šankove hotela, a polufinaliste Čilića i Robreda, odnosno Fogninija i Cuevasa, željne igre, držala na iglama više od četiri sata, kada je konačno i stigla potvrda ATP-a:

Igra se od 10.30

- Mečevi su odgođeni za nedjelju ujutro, igrat će se od 10.30 sati polufinala, nakon njih igrat će se finale parova, a navečer od 20 sati finale - kazali su nam iz krovne teniske organizacije.

Krovne je tu ključna riječ... Jer da je bilo krova ne bi bilo ni drame. No, nije sve tako jednostavno. Budući da je kiša u Umagu najavljena i za nedjelju, dapače, cijelo jutro, pitanje je dokad će se odgađati mečevi. Velika je mogućnost da će i jutarnji biti odgođeni te bi tek mogla uslijediti drama. Inače, ovo je četvrti puta da se u 25. godina turnira mečevi zbog vremena nisu mogli odigrati, recimo 2010. godine plutao je cijeli stadion zbog potopa, a godinu dana ranije jedan se dan nije igralo zbog žalosti, u doba kada je putnički vlak izletio iz tračnica kod Kaštela, a u nesreći je šestero ljudi izgubilo život.

Mogu igrati i u utorak

- Organizacijski nam ova situacija nije problem, ulaznice za polufinale vrijede, no najviše u ovom slučaju problem imaju igrači, ova dvojica koja igraju finale - kazao je direktor turnira Vanja Božičković.
U slučaju da vrijeme spriječi igru i u nedjelju, igrači mogu igrati i u ponedjeljak, čak i u utorak, ali obje strane morale bi postići dogovor. Ukoliko ne postignu nagradni se fond dijeli na sva dijela, a igrači dobivaju bodove za postignute rezultate. Takvih je primjera bilo, a i Grand Slam finala znala su se igrati u ponedjeljak. No, nikad i u Umagu, turniri su tu uvijek završili na vrijeme...

>> Marin Čilić dominantno ušao u polufinale umaškog ATP turnira!

Komentara 2

SE
sestrićna
21:00 26.07.2014.

sad bi se moglo finale ep u vaterpolu odigrati u umagu...

JO
joshua
23:59 26.07.2014.

Poštovani gosp. Hebar, iz meni nedokučivih razloga izbrisan mi je komentar na Vaš raniji članak o Borninoj pobjedi nad Zeballosom. U komentaru sam Vam pristojno ukazala na činjenicu da Ante Delić kojeg je Zeballos po Vama isprašio kolo ranije ne postoji: postoji Mate Delić, koji je kolo ranije igrao s Cuevasom, i postoji Ante Pavić, koji je izgubio od Zeballosa u 2 seta. Više od te pogreške zasmetalo me je nepotrebno podilaženje sjajnom Borni Ćoriću umanjivanjem Ante Pavića, koji ove godine igra najbolji tenis u svojem životu (jedini Cro kvalifikant u glavnom ždrijebu RL-a i Wimbledona), Zar je stvarno tako teško napisati 10-ak pozitivnih redaka o nekome bez kolateralnih žrtava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije