Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patrick Cash:

Murray je mentalno konstantniji od Đokovića, ne bi me iznenadilo da osvoji Australian Open

Barclays ATP World Tour Finals - Day Seven - The O2 Andy Murray celebrates during his match with Milos Raonic during day seven of the Barclays ATP World Tour Finals at The O2, London. Adam Davy  Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
12.01.2017.
u 16:09

Teško je ne tipovati na Đokovića, zar ne? Ali Andy mu se strašno približio i sasvim zaslužuje biti svjetski broj jedan. O najboljem je odlučivao jedan meč, posljednji prošle sezone. Zato mislim da će se u Melbourneu voditi ogorčena borba između dvojice najboljih tenisača današnjice – kaže popularni Pat

Prvi teniski Grand Slam turnir sezone Australian Open, koji u ponedjeljak počinje u Melbourneu, mogao bi ove godine donijeti dvije sasvim različite priče. Jednu mušku u kojoj će biti veliko čudo ako naslov ne osvoje Novak Đoković i Andy Murray, i drugu žensku, u kojoj će biti još veće čudo ako naslov obrani Njemica Angelique Kerber ili ga se ponovno domogne Serena Williams koja je taj turnir osvajala šest puta.

O tenisačima se, naravno, puno više govori, a jedan od neizostavnih “prognozera” je Australac Patrick Cash, nekad četvrti tenisač svijeta, a danas stručni komentator na Eurosportu.

– Teško je ne tipovati na Đokovića, zar ne? Ali Andy mu se strašno približio i sasvim zaslužuje biti svjetski broj jedan. O najboljem je odlučivao jedan meč, posljednji prošle sezone. Zato mislim da će se u Melbourneu voditi ogorčena borba između dvojice najboljih tenisača današnjice – kaže popularni Pat.

Iako je Novak dobio njihov prvi okršaj u 2017. (Doha) i mogao bi nakon Australian Opena opet biti prvi, Cash malu prednost ipak daje Britancu.

– Murray je mentalno konstantniji, izgleda opuštenije. Imao je nevjerojatnu prošlu sezonu i on će biti čovjek kojega treba pobijediti. Andy ima blistavu karijeru, ali još nije prebacio tu “magičnu granicu” na Australian Openu. No ja neću biti iznenađen ako taj trofej podigne ove godine – napomenuo je Australac.

Murray je svojevrsni tragičar Australian Opena jer je u Melbourne Parku izgubio čak pet finala – četiri od Novaka Đokovića i jednom davno (2010.) od Rogera Federera. Kako je od Đokovića izgubio i prvi finale u novoj sezoni (Doha), mnogi bi mu rado prišili “kompleks Đoković”.

– Nemam nikakvih mentalnih problema uoči Melbournea, to je sve iza mene. Idem pružiti sve od sebe i pokušati osvojiti trofej. No, neću se jesti i ako ne osvojim, a pri tome dam svoj maksimum – kazao je Murray za britanski The Times.

Iza njega je ipak uspješna 2016. godina u kojoj je prvi put postao svjetski broj jedan te osvojio Wimbledon i zlato na Olimpijskim igrama u Riju. Postao je i kraljičin vitez (kao najmlađi u povijesti), iako nije siguran koliko je to pametno...

– Razgovarao sam o tome s nekim bliskim ljudima. Nemam mnogo godina, a ponuđena mi je velika čast, ali i velika odgovornost. Još sam mlad, natječem se i ne želim da mi bilo što odvlači pozornost s terena – istaknuo je 29-godišnji Britanac.

Komentara 3

DU
Deleted user
19:21 12.01.2017.

Kraljičin vitez Murray je ipak nesto manje u rangu od samog kralja, koji se vraca na tron. Myrray je prilicno mentalno konstantan, ali da li ce mu to pomoci u ogorčenoj borbi u Melbourneu, ako Nole "zagrize" kao u Dohi?? Bojim se de ca opet stalno mrmljati i urlati, zna se zbog cega. Sretno Nole! Idemoooo!

IV
ivanjoksimovic
16:52 12.01.2017.

US Open? Vecernji, jel vi pisete napamet? Patrick je tu izjavu dao jos pre 4-5 dana, i ne, ne radi se o US Openu koji se igra za priblizno 9 meseci u Americi, vec o Australian Openu kojj pocinje za par dana. Mucnite glavom malo ... novinarstvo za bruku.

UN
unbekant
13:43 13.01.2017.

Murry mora jos se jednom roditi,da bih stigo naseg susjeda u njegovim rekordima,mozda bih mu i to bilo malo,ali masta je besplatna,napred susjed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije