Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U finalu Orange Bowla

Naša Noa mogla bi biti nova Monika Seleš

Noa Krznarić
Foto: Privatni album
23.12.2015.
u 08:30

Nou trenira australski Srbin Dejan Petrović (37). Igrao je s Hewittom, bio jedan od prvih trenera Novaka Đokovića, a trenirao je i Anu Ivanović

Da se radi o jednom od najvećih bisera svjetskog tenisa, 12-godišnja Zagrepčanka Noa Krznarić dokazala je i na Orange Bowlu, najprestižnijem teniskom turniru za mlade igrače i igračice. Nakon što je premoćno osvojila turnir Eddieja Herra, Noa je na Floridi ušla i u finale Orange Bowla, u konkurenciji igračica do 12 godina, i to bez izgubljenog seta. Dapače, u šest odigranih mečeva svojim je suparnicama prepustila samo 18 gemova.

U polufinalu je sa 6:4, 6:4 pobijedila Amerikanku Cori Gauff, koju je nadvisila i u finalu spomenutog Herra.

Tako Hrvatska dvije godine zaredom ima finalista Orange Bowla i oba puta u konkurenciji do 12 godina. Lani je taj turnir osvojio Zagrepčanin Borna Devald. Trijumfom na Orange Bowlu, u različitim uzrastima, mogu se pohvaliti i Bruno Orešar (tri puta) te Jelena Pandžić, Matea Mezak i Ana Konjuh.

Crvenokosa Noa rođena je 2003. godine, a 2009. krenula u školu tenisa u teniskom klubu Ponikve. Prvih šest mjeseci trenirala je u skupini od pet do šest polaznika sa Željkom Hrestakom, a nakon toga je prešla na individualni trening, dva sata dnevno, s Dinkom Pištelekom. Posljednjih godina trenira dva puta dnevno po dva sata. U rad s njom uključio se i australski Srbin Dejan Petrović, bivši tenisač koji je igrao i s Hewittom. Bio je jedan od prvih trenera Novaka Đokovića, a kratko je trenirao i Anu Ivanović.

Zagrepčanin Ljubo Vuković trenira rekreativno tenis na terenima Ponikva i dobro poznaje Nou. Za nju kaže:

– Mala Noa trenira dva puta dnevno i sve nas zadivljuje svojom igrom. Znala je dobivati i vrlo dobre muške igrače. Bravo za Nou, bravo za tatu Vladu. I veliki bravo za njezina trenera Dinka. Samo neka joj dobri Bog podari zdravlja i bit će u Top 10.

>>Marcos Baghdatis: Volim ovu zemlju, već sam dijelom Hrvat!

Komentara 10

US
upravo-si-poducen
09:40 23.12.2015.

Super

MU
muh
10:03 23.12.2015.

Može da bude Monika a može da bude ona koja voli dečke kako se zove?

MB
mockin_bird
09:26 23.12.2015.

kick the ginger

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije