Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Murray pobijedio Karlovića

Možda bi Ivo na travi za Škota bio opasniji

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
28.05.2016.
u 07:42

Hrvatsko-srpska kombinacija Mirjana Lučić-Baroni/Aleksandra Krunić ušla u treće kolo turnira parova Roland Garrosa

Ivo Karlović doživio je i sedmi poraz u dvobojima s Britancem Andyjem Murrayem. U trećem kolu Roland Garrosa vidjelo se i odakle ta razlika. Raspoloženi i iznimno pokretljivi Murray nije pružio puno prilika Divu sa Šalate (ostao je bez ijedne prilike za break), sigurno je odveo meč do svog trijumfa sa 6:1, 6:4, 7:6 (3).

Andy: Retern je presudio

Već na početku dvoboja odličnim je lobom (a Ivo je visok 211 cm!) oduzeo servis našem tenisaču i potom nakon samo pola sata igre zaključao prvi set. Karlović je u nastavku meča proigrao, servis ga je služio bolje pa je u trećem setu bio gotovo ravnopravan, ali za preokret nije bilo prilike.

Pretpostavljamo da bi na travi Ivo bio opasniji takmac, ali na zemlji je drugi tenisač svijeta u ovom trenutku iznimno superioran, s njim će se jedva nositi i Novak Đoković.

Karlović je u ovom meču pogodio “samo” 14 asova, ukupno 37 vinera, ali je i napravio 21 neprisiljenu pogrešku, dok je Murray, koji je doista odlično stajao na terenu, pogriješio samo četiri puta. Nakon što je u prva dva meča morao odigrati svih pet setova, Murray je u ovom susretu bio iznimno racionalan i brz – obavio je posao za sat i 56 minuta.

– U meču sa suparnikom kao što je Karlović brzi ulazak u meč vrlo je bitan. U završnici je bilo prilično izjednačeno i mogu biti sretan da sam relativno lako dobio 13. igru i priveo meč kraju. Posebno mogu biti zadovoljan svojim reternom – kazao je Murray koji će se za četvrtfinale boriti s boljim iz susreta Isner – Gabašvili.

Rafi 200. pobjeda i odlazak

Dan prije Rafael Nadal došao je do još jednog vrijednog dosega u svojoj bogatoj karijeri. U drugom kolu Roland Garrosa postigao je svoju 200. pobjedu na Grand Slam turnirima. Argentinac Facundo Bagnis dohvatio je samo šest gemova, bilo je 6:3, 6:0, 6:3 za Rafu.

No, Španjolac nije previše slavio. Jučer je na posebnoj konferenciji za novinare objavio vijest koja je odjeknula kao grom iz vedra neba. Posebno nakon tako lake pobjede u prethodnoj rundi:

- Povlačim se s turnira. Već nekoliko tjedana imam problema s ručnim zglobom i ne mogu igrati. Dan prije igrao sam pod injekcijom, ali na taj način ne mogu dalje, moglo bi doći do loma - kazao je 29-godišnji tenisač s Mallorce izrazivši nadu da će još puno puta nastupiti na Roland Garrosu.

Mirjana Lučić-Baroni se, zajedno s partnericom Aleksandrom Krunić iz Srbije, plasirala u treće kolo turnira ženskih parova. Njih dvije su sa 7:6 (6), 6:3 pobijedile osme nositeljice Amerikanke Raquel Atawo i Abigail Spears.

>>Ćorić pobijedio Tomića, sad ide na Bautistu-Aguta

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:16 28.05.2016.

Ovisno o tome koliko bi stavio na ili protiv sebe....

PE
peugeot
18:45 28.05.2016.

Moj Filicu, Filicu...pa zna i posljednja dalabu da bi "Dr Ivo" bio mnogo opasniji za Murray-a na travi nego li na zemljanoj podlozi ! I, da nesto naucis Filicu : zemlja je - zemlja, a trava je - trava. Za servera A kategorije i s one visine kao sto je Karloviceva trava je dusu dala za asove i ako prvi servis ide kao "podmazan" mec biva zavrsen vrlo, vrlo brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije