Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI Siegemund

Lučić-Baroni preko Mladenović u 2. kolo

Mirjana Lučić Baroni
Reuters/PIXSELL
01.05.2016.
u 20:32

Bio je to drugi ovogodišnji meč ove dvije tenisačice, drugi na zemljanoj podlozi i druga pobjeda Hrvatice.

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni (WTA - 75.), koja je kroz kvalifikacije stigla do glavnog ždrijeba 4,77 milijuna dolara vrijednog WTA turnira u Madridu, probila se u nedjelju u drugo kolo svladavši Francuskinju Kristinu Mladenović (WTA - 27.) sa 6:2, 6:3.  

Bio je to drugi ovogodišnji meč ove dvije tenisačice, drugi na zemljanoj podlozi i druga pobjeda Hrvatice. U njihovom prvom dvoboju na zelenoj zemlji u američkom Charlestonu Lučić-Baroni je slavila u tie-breaku trećeg seta, u kojem je spasila i četiri meč-lopte.

Mirjana je u Madridu do pobjede došla znatno lakše, u dva seta i nakon samo 70 minuta borbe. U prvom setu je triput oduzimala servis 22-godišnjoj Francuskinji, a još dvaput je to učinila u drugom setu, dok je Mladenović po jednom u svakom setu uspjela napraviti break.

Lučić-Baroni će u drugom kolu igrati protiv Njemice Laure Siegemund (WTA - 42.), koja je također morala igrati kvalifikacije za ulazak u glavni ždrijeb, gdje je u prvom kolu iznenadila 9. nositeljicu Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu i svladala ju sa 6:0, 3:6, 6:3. Bit će to drugi ovogodišnji sraz Lučić-Baroni i Siegemund, a Njemica je slavila u Charlestonu u dva seta pa se hrvatskoj tenisačici pruža prilika za uzvrat u Madridu.

Schwatzman preokretom do prvog naslova

Argentinski tenisač Diego Schwartzman velikim je preokretom u nedjeljnom finalu ATP turnira u Istanbulu svladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:7 (5), 7:6 (4), 6:0 i osvojio svoj premijerni naslov.

Favorizirani Dimitrov je nakon osvojenog prvog seta vodio i 5:2 u drugom, ali do meč-lopte nije stigao. Schwartzman je nanizao četiri gema, ali je drugi set osvojio u tie-breaku. U odlučujućem setu Dimitrov nije pružio dostojan otpor 23-godišnjem Argentincu koji mu je prepustio svega osam poena.

Bilo je to premijerno finale na ATP turnirima za Schwartzmana, a trijumf će mu donijeti pomak od 25 mjesta na novoj ATP ljestvici. Schwartzman je za pobjedu zaradio 250 bodova i 75.880 eura. Dimitrov je izgubio i drugo finale u 2016. nakon što nije uspio do naslova stići u Sydneyju. Bilo je to njegovo osmo finale u karijeri, a na peti naslov čeka od pobjede u finalu Queen's Cluba 2014.

Slavlje Almagra nakon četiri godine

Španjolski tenisač Nicolas Almagro prekinuo je četverogodišnje čekanje i na ATP turniru u Estorilu stigao do svog 13. naslova u karijeri pobijedivši u nedjeljnom finalu sunarodnjaka Pabla Carrena Bustu sa 6:7 (6), 7:6 (5), 6:3.

Almagro je u prvom setu dvaput propustio break prednosti, ali je to uspio nadoknaditi u drugom i trećem setu te po prvi put nakon trijumfa u Nici 2012. godine podignuti pobjednički trofej na ATP turniru. Bilo je to 23. finale za 30-godišnjeg Almagra i 13. trofej, a sve je naslove osvojio na zemljanoj podlozi. Trijumfom u Estorilu zaradio je 250 bodova i 82.450 eura.

Pablo Carreno Busta je drugi put u karijeri i drugi put ove godine igrao u finalu, ali je i u Estorilu, baš kao i u Sao Paulu, ostao bez pobjedničkog trofeja. Morao se zadovoljiti sa 150 bodova i 43.430 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije