Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija na US Openu

Mikica je puna samopouzdanja: Sigurno nisam rekla zadnju riječ

Mirjana Lucic-Baroni of Croatia raects after defeating Simona Halep of Romania during their match at the 2014 U.S. Open tennis tournament in New York, August 29, 2014.  REUTERS/Adam Hunger (UNITED STATES  - Tags: SPORT TENNIS)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.08.2014.
u 08:30

Mirjana zna da je uvijek dobrodošla u reprezentaciju i nadam se njezinu dolasku – kaže izbornica Iva Majoli

Mirjani Lučić-Baroni (32), tinejdžerskoj zvijezdi 90-ih, bila je to zasigurno jedna od najvećih pobjeda u karijeri, posljednjih godina sasvim sigurno. Nije mala stvar izbaciti drugu igračicu svijeta, i to još na Grand Slam turniru. Uspjelo je to Mikici u trećem kolu US Opena, pobijedila je Rumunjku Simonu Halep sa 7:6 (6), 6:2 i napravila najveću senzaciju turnira.

A gubila je u prvom setu sa 2:5 i morala obraniti tri set-lopte. No u završnici tog seta slomila je devet godina mlađu Rumunjku, a poslije je sve upućivalo samo na jedan ishod. Mirjanin trijumf i ulazak u osminu finala, što joj je najbolji rezultat na US Openu i drugi najveći na Grand Slam turnirima, nakon što je 1999. igrala finale Wimbledona (u tri seta izgubila je od Steffi Graf).

– Presretna sam i ponosna na sebe. Halep je nevjerojatna igračica, znala sam da imam izgleda samo ako odigram jako agresivno. Uhvatila sam ritam u završnici prvog seta, nakon čega sam igrala na visokoj razini. Nije bilo nervoze, preiskusna sam i predugo u tenisu da bih osjećala nervozu – kazala je Mikica koja je u meču skupila čak 31 viner.

Za ulazak u četvrtfinale Mikica će se boriti s Talijankom Sarom Errani, 14. igračicom svijeta, koja je pobijedila Venus Williams. U jedinom njihovu dosadašnjem meču (u Palermu 2010. na zemlji) pobjedu je odnijela Talijanka, ali Lučić je puna optimizma:

– Sigurno nisam rekla zadnju riječ, puna sam samopouzdanja i znam da se mogu nositi sa svakom igračicom na Touru. Iza svega ovoga nalazi se puno godina teškog rada i drago mi je da mi se to sad vraća – kaže Mirjana.

Ona je ponovno najbolja hrvatska tenisačica (zasad je osigurala 80. mjesto, Vekić će biti 91.) i logično se postavlja pitanje njezina ponovnog angažmana u hrvatskoj reprezentaciji. O tome izbornica Iva Majoli, koja je također u New Yorku, kaže:

– Mirjana odlično igra i ona zna da je uvijek dobrodošla u reprezentaciju kojoj sam ja izbornica. Razgovarale smo o tome, a ovih ćemo se dana ponovno sresti. Svi je želimo u ekipi. S Mikicom imam odličnu komunikaciju i nadam se njezinu dolasku sljedeće godine.

Komentara 3

LB
lela.baborela
10:21 31.08.2014.

Mikice svaka ti čast. Bravo.

ZX
zark x
10:38 02.09.2014.

Mirjana je vrhunska igracica. Ima udarce bolje nego sve ostale igracice, ali nazalost to traje samo jedan set a onda nemoze naci lopticu. Zasto je to to ona sama zna. ja mislim da ona fizicki nemoze izdrzati ritam. Mozak hoce jedno ali tijelo moze drugo i udarci pocimaju ici vani ili izvan gledalista.

LU
lukarak
11:10 02.09.2014.

Nije igrala finale Wimbledona, kaj je vama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije