Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ ZA MARINA

Čilić nakon bolnog poraza: Moram popričati s trenerom i vidjeti što dalje

Čilić - Del Potro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
19.01.2017.
u 20:55

– Propustio sam puno prilika. Imao sam set i break prednosti u drugom setu, ali uvjeti za igru bili su prilično nepovoljni. Bilo je prilično vjetrovito i hladno – potpuno drukčije nego prvi dan – i nije mi bilo lako prilagoditi se. Tražio sam ritam na servisu, ali ga nisam uspio pronaći – kazao je Čilić

Marin Čilić nastavio je s neugodnim iznenađenjima u novoj sezoni. Nakon ispadanja na startu turnira u Chennaiju (poraz od Kovalika, 117. tenisača svijeta), na Australian Openu posrnuo je već u drugom kolu. I opet ga je svladao slabije plasirani suparnik. Sada je bolji od njega (3:6, 7:5, 6:3, 6:3), u njihovu prvom međusobnom dvoboju, bio Britanac Daniel Evans, 51. na ATP-listi.

Samo je Božoljac bio slabiji

To je najslabije plasirani tenisač koji je zaustavio Čilića na Australian Openu još od 2007. godine kada mu je na put stao Srbin Ilija Božoljac, tada 128. tenisač svijeta.

Ključno je u Čilićevu porazu bilo (ne)iskorištavanje prilika za break. Naš najbolji tenisač imao je čak 19 prilika za oduzimanje suparnikova servisa, a iskoristio je samo tri (16%), a Evans šest od 14 (43%). Čini nam se da je na break-loptama Marin taktički igrao pogrešno: morao je preuzeti inicijativu odmah nakon otvaranja poena (retern) ili, ako već u tome ne bi bio uspješan, u nastavku poena biti strpljiviji. Trenuci kad je preuzimao rizik ne čine nam se najsretnije izabranima. A i ne bi mu se smjelo dogoditi ni 69 neprisiljenih pogrešaka (Evans 44).

– Propustio sam puno prilika. Imao sam set i break prednosti u drugom setu, ali uvjeti za igru bili su prilično nepovoljni. Bilo je prilično vjetrovito i hladno – potpuno drukčije nego prvi dan – i nije mi bilo lako prilagoditi se. Tražio sam ritam na servisu, ali ga nisam uspio pronaći – kazao je Čilić koji je iskoristio 70 posto prvih servisa i pogodio 14 asova.

– Moram porazgovarati sa svojim trenerima (Jonasom Björkmanom i Ivanom Cinkušem, nap. a.) i vidjeti gdje griješim, što napraviti... Zadnji dio prošle sezone očito je ostavio traga na mene – dodao je Međugorac, koji je najbolje plasirani igrač (sedmi) koji napušta Australian Open. U poretku “uživo” on je trenutačno čak i bolji, šesti je na ATP-listi, ali ga još barem šestorica igrača teoretski mogu preteći.

Poraz je to koji će sigurno boljeti Čilića, iako treba istaknuti da je 26-godišnji Evans sjajno otvorio sezonu, da je prije Melbournea igrao u finalu u Sydneyu (poraz od G. Mullera), izbacivši u trećem kolu Dominica Thiema, osmog igrača svijeta. Sada je učinio korak više – eliminirao je sedmog s ATP-liste i postigao pobjedu života! U cijeloj karijeri prije 2017. Britanac je imao samo jednu pobjedu nad igračima iz Top 10, a sada je u kratkom vremenu nanizao dvije.

Osijek za samopouzdanje

Po onoj narodnoj “svako zlo za neko dobro”, svakako rastu izgledi da Čilić brani boje Hrvatske u dvoboju Davisova kupa sa Španjolskom u Osijeku (3.- 5. veljače). Trotjedna stanka (u slučaju da ne igra) bila bi ipak preduga, a Marin upravo u reprezentativnom okrilju može pronaći ono što mu najviše treba – izgubljeno samopouzdanje.

 

Komentara 4

LU
ludivarazdinec
22:52 19.01.2017.

izgradi si hotel u međugorju i reci da ti se tam pokazala gospa i da vidis...mani se reketa jer nikad od tebe prvak nece biti......

HR
Hrabraja
00:36 20.01.2017.

Kad si Gorana najurio

KE
kentie
16:19 20.01.2017.

E moj Čilaga, Čilaga...nikad od tebe igrača, ama baš nikad...katastrofa kako igraš... zaklao si repku u finalu Davis cupa i to protiv igrača koji je jedva stajao na nogama...a sad sam sebe kolješ i daviš...morao bi otići na kompletnu revitalizaciju i rekonstrukciju kod Niki Pilića...jedino ti on može pomoći, ako se tu dade uopće što pomoći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije