Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati razigrani

Marin i Goran i bez Đokovića sredili Filipince, Čilić tukao Škota

Ivanišević
Youtube Screenshot
28.11.2014.
u 17:45

UAE, za koji nastupaju Čilić i Ivanišević, pobijedio Manilu sa 29:24, a u drugom dvoboju Indijci svladali Singapur sa 26:16.

Marin Čilić sjajno je igrao prvi dan Azijske teniske lige. Iako se radi o ekshibicijskim mečevima, naš je najbolji tenisač svojoj ekipi UAE Royals donio dvije pobjede.

Zajedno s Nenadom Zimonjićem svladao je u paru Tsongu i Hueya sa 6:4, a potom je u odlučujućem, petom dvoboju nadjačao i Andyja Murraya sa 6:5 (7:3) i donio Emiraćanima ukupnu pobjedu od 29:24 u susretu s domaćim Manila Mavericksima.

I treća pobjeda za UAE djelo je Hrvata, ovaj put Marinova trenera Gorana Ivaniševića. On je u dvoboju legendi, za koji se može reći da je bio najopušteniji, razgalio srca gledatelja u raskošnoj Mall of Asia Areni (može primiti 16 tisuća posjetitelja) i pobijedio Moyu sa 6:5 (7:3).

 

Treba spomenuti da susreti traju samo po jedan set, i to u muškom i ženskom singlu, muškim i mješovitim parovima te u dvoboju legendi. Meč se igra do osvojenog šestog gema, s time da se pri omjeru 5:5 igra tie-break vremenski ograničen na pet minuta. U gemovima nema prednosti, a igrač koji prima servise može jednom u meču (setu) pozvati tzv. power point i taj poen potom vrijedi dvostruko.

Emirati su do pobjede došli i bez Novaka Đokovića i Caroline Wozniacki, članova ekipe koji su izostanak opravdali zauzetošću. U takvoj situaciji “Filipinka” Marija Šarapova pobijedila je “Emiraćanku” Kristinu Mladenović sa 6:4, ali su Zimonjić i Mladenović u miksu bili bolji od Nestora i Šarapove sa 6:5.

– Zimonjić je iskusan igrač u paru i od njega mogu puno naučiti – kazao je Čilić, na što je Zimonjić uzvratio:

– Bila mi je čast.

U drugom susretu Indian Aces bili su bolji od Singapore Slammersa sa 26:16 (Bopanna/Mirza - Soares/Hantuchova 6:4, Santoro - Rafter 6:5, Bopanna/Monfils - Kyrgios/Berdych 2:6, Ivanović - Hantuchova 6:0, Monfils - Hewitt 6:1).

>>Počinje Azijska liga: Čilić i Goran nastupaju za UAE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije