Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DRUGOM KOLU US OPENA

Čilić: Tu se uvijek dobro osjećam, želim pružiti najbolji tenis

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.08.2016.
u 14:00

- Marin me nazvao prije četiri tjedna i pitao bih li bio u njegovu timu. Marina znam još dok je kao junior dolazio u Monako u naše kampove. To je utjecalo na mene da se brzo odlučim - kazao je Björkman .

Hrvatski tenis ostvario je stopostotni učinak prvoga dana posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena koji je počeo jučer. Dalje je prošlo dvoje Hercegovaca: Međugorac Marin Čilić (27) i Ljubušanka Mirjana Lučić-Baroni (34). Marin se bez većih problema obračunao s Brazilcem Rogeriom Dutrom Silvom, svladavši ga sa 6:4, 7:5, 6:1.

- Na US Openu se uvijek dobro osjećam, a ove godine sam ohrabren i odličnim igrama na turniru u Cincinnatiju gdje sam imao i pobjede nad igračima iz Top 10 (Murray i Berdich - op. a.). Želim pružiti svoj najbolji tenis - poručio je Čilić koji se u drugom kolu sastaje s Ukrajincem Sergijem Stahovskim, protiv kojega Marin ima pet pobjeda u isto toliko susreta.

S Marinom je sada i njegov novi trener Šveđanin Jonas Björkman koji je otkrio kako je sve počelo.

- Marin me nazvao prije četiri tjedna i pitao bih li bio u njegovu timu. Marina znam još dok je kao junior dolazio u Monako u naše kampove. To je utjecalo na mene da se brzo odlučim - kazao je Björkman .

Lučić-Baroni je u prvom kolu pobijedila Francuskinju Alize Cornet sa 6:4, 6:1. No, ona ponovno, kao i prije mjesec dana u Montrealu, mora ići na drugu tenisačicu svijeta Angelique Kerber. Tada joj je oduzela set, možda bi sad mogla i više.

Mikici ulazak u drugo kolo US Opena omogućava povratak u Top 50, trenutačno je 49., a to znači napredak od osam mjesta. Najbolji Mirjanin plasman je 32. mjesto iz svibnja 1998. godine.

Dok je bio igrač, Amerikanac John McEnroe (57) bio je poznat kao veliki lajavac. Često je raspravljao sa sucima, ponekad i sa suparnicima i gledateljima.

Sada je na neki način opravdao taj epitet. Između trenerskog i komentatorskog posla izabrao je ovo drugo. Želi tijekom US Opena raditi kao stručni komentator ESPN-a pa je zbog toga zaledio svoj trenerski odnos s Milošem Raonićem s kojim je počeo raditi prije Wimbledona.

– To će svima olakšati život. Želim zadržati dobar odnos s ostalim igračima. Mislim da je ovako bolje i za mene i za Miloša, ali i za televizijsku kuću ESPN – obrazložio je svoju odluku McEnroe, sedmerostruki osvajačGrand Slam turnira (tri Wimbledona i četiri US Opena), koji se sjajno snašao u ulozi televizijskog komentatora i ljudi ga, posebno u SAD-u, vole slušati. Dijelom i zato što nema dlake na jeziku pa kaže i neke stvari koje se drugi komentatori ne usude izreći.

On nije komentirao Raonićeve mečeve sve do finala Wimbledona kada je od njega zatraženo da “pruži uvid u igru kanadskog tenisača, umjesto tipične analize”. To je tada prošlo, ali je McEnroe sada uvidio da je u svojevrsnom sukobu interesa, da ne može istodobno biti i trener i komentator, pa je izabrao ovo drugo.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:17 30.08.2016.

Čilić je sigurno jedan od najvećih favorita, s obzirom na njegovu trenutacno odličnu formu; Novak Đoković je poceo turnir iako nije potpuno fit a Andy Murray je vec bio manje uspjesan u Cincinnatiju. Ajmo Marine, iskoristi tu sansu i osvoji New Yorka po drugi put. SRETNO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije