Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao kralj New Yorka

Čilić: Ostvario sam ono čemu sam se potajno nadao

čilić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/11
15.09.2014.
u 14:00

Pravoj kući, u Međugorje, Čilić planira stići u utorak.

Kralj New Yorka stigao je u Zagreb nešto iza 13 sati. Marin Čilić, zajedno s cijelom reprezentacijom nakon dvoboja u Davis Cupu protiv Nizozemske, vratio se iz Amsterdama redovnim izravnim letom, a na Plesu je priređen svečani doček.

Dočekala ga je mala skupina ljudi.

– Marinov prvi Grand Slam grandiozan je uspjeh. Marin je postao uzor svima. Pokazao je da se marljivim radom mogu dotaknuti zvijezde. A nakon toga odmah je stigao u Amsterdam kako bi pomogao reprezentaciji. Pokazao je veliko srce – kazao je na konferenciji za medije u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Luković, predsjednik HTS-a.

– Koristim priliku da se zahvalim Marinu, ali i ostalim dečkima iz reprezentacije. Vratili smo se tamo gdje nam je mjesto – kazao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i dodao:

– Čudesno je to što si napravio protiv Federera i onog Japanca kojem ne znam ni ime, ali čim je pobijedio Đokovića nije za podcjenjivanje. Pokazao si kako se postaje najveći.

Čiliću je čestitao i pomoćnik ministra Tomislav Paškvalin.

– Marinov uspjeh jedan je od najvećih u hrvatskom sportu!

A onda se javnosti obratio i kralj New Yorka.

– Mnogo se toga dogodilo u posljednjih 15 dana. Uživam i ponosan sam što sam iz Hrvatske i što sam dobio toliku potporu. Potajno sam se nadao da ću tijekom karijere osvojiti Grand slam turnir, ali ovako brzo i na ovakav način zaista se nije moglo očekivati. Vjerujem kako sada imam recept za nove uspjehe – kazao je Čilić.

Dodao je i kako je malo umoran, ali da u sljedeća dva tjedna nema obaveza pa vjeruje da će se stići odmoriti.

– Zahvaljujem svima u Hrvatskoj koji su me pratili. A sutra će biti velika fešta u mom rodnom Međugorju.

Spomenuo je trenera Gorana Ivaniševića.

– Goran sve najbolje vidi. Pokazao mi je pravi put i doveo me do ove titule koju bih teško osvojio bez njega. Ali cijeli moj tim savršeno je funkcionirao.

Prokomentirao je i uspjeh Mirjane Lučić-Baroni.

– Znam koliki je težak put prošla i koliko je napora uložila. Trebale su se neke stvari poklopiti i sretan sam zbog nje. Sjajan je ovo tjedan hrvatskog tenisa.

Svoj nastup u Nizozemskoj prokomentirao je i Mate Delić.

– Velika mi je čast bila igrati s Marinom, a mislim da sam ovih dana igrao svoj najbolji tenis.

Pravoj kući, u Međugorje, Čilić planira stići u utorak. Prema programu dočeka koji je objavljen u Međugorju, Čilić sutra stiže u 16.30 pred župnu crkvu sv. Jakova, gdje će sudjelovati na molitvi krunice i svetoj misi, a zatim od 20 sati slijedi velika fešta na SRC-u Ćorkov dolac. Nastupaju Thompson, Mate Bulić, Jole, Tiho Orlić i gosti iznenađenja.

>>Na kioscima Večernjakova knjiga o pobjedniku US Opena

>>Thompson dolazi dočekati Marina Čilića, a potom mu i zapjevati

>>Marin Čilić pobjedom vratio Hrvatsku u Svjetsku skupinu!

Komentara 78

Avatar gricko101
gricko101
09:36 15.09.2014.

Ovo je moj komentar na jedan članak na jednom drugom portalu u kojem Marinov doček proglašavaju ustaškim, a koji dozvoljava isključivo korisnicima facebooka, što ja nisam niti želim zbog njih postati : Zaista, zar ćemo čitav ovaj svoj život bititi robovi prošlosti i tražiti dozvolu kada ispustiti vjetar ili ne, jer bi neke sinove mesara moglo podsjetiti na smrad iz njihove balkanske klaonice ?! Po čemu je to Thompson pro fašistički pjevač, zar zato što je pjevao pjesme dok su bratija palila i žarila po njegovoj domovini ?! U tu ladicu fašizma su ga stavili neki režimski novinarčići i poslušnici prošlog sustava a svi ostali su ga onda izbjegavali u širokom luku. Ali to je psihologija mase i logika masa koju dobro poznaju oni kojima smeta istina,domoljublje i obiteljske vrijednosti koji on zagovara i živi.

ST
StrankaDemokratskihPromjena
12:13 15.09.2014.

marin je prava ljudina ,,,,,,,, doček je naš pravi hrvatski pozdrav braći u hercegovinu iz ravne slavonije

SL
stalno lazu
12:43 15.09.2014.

Marine svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije