Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dočekuje nastup na US Openu

Marin Čilić: Ruka je bolje, valjda se bolovi neće vratiti

Marin Čilić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
23.08.2014.
u 11:26

- Na treninzima nemam nikakvih problema - rekao je Čilić.

Dolaskom na 16. mjesto ATP liste naš najbolji tenisač Marin Čilić (25) nadoknadio je izgubljeno zbog dopinške afere i vratio se na pozicije na kojima je bio i prije toga.

Do kraja godine otvara mu se mogućnost da ostvari i nešto više, a najbolju priliku za to imat će na predstojećem US Openu (počinje u ponedjeljak), gdje će mu prvi suparnik biti Cipranin Marcos Baghdatis (86.). Iako s njim ima omjer 4-1, Marin je oprezan:

Baghdatis može igrati odličan tenis i uvijek je neugodan suparnik. No, imam osjećaj da igram prilično kvalitetno ove godine. Dobro su mi došli mečevi protiv Federera i Wawrinke u proteklim tjednima da počnem raditi na nekim sitnicama u igri koje će mi, nadam se, pomoći da na US Openu pružim i više – napomenuo je Čilić, koji ove godine već ima 40 pobjeda.

Ozljeda ruke, na koju se žalio u Cincinnatiju (i zbog toga tražio pomoć fizioterapeuta), čini se, sanirana je.

– Ruka ide na bolje, proteklih nekoliko dana nisam osjećao gotovo nikakve bolove, tako da je sad sve u redu. No, moguće je da se bol vrati kad počnu veće tenzije tijekom mečeva. Na treninzima nemam nikakvih problema.

New York mu leži, dva je puta igrao u četvrtfinalu.

– Na US Openu uvjeti mi općenito odgovaraju. Podloga je malo brža, što mi paše. Zna biti iznimno vlažno i vruće, teško je tad za igranje, ali generalno, volim tu igrati. Noćni mečevi posebno su spektakularni pa se nadam da će ih biti nekoliko.

O kandidatima za osvajanje turnira Marin kaže:

– U ovom je trenutku Federer u najboljoj formi, iznimno je dobro servirao i u Torontu i u Cincinnatiju te ima odličan niz još od početka sezone na travi. No, ni Đokoviću se ne može oduzeti uloga favorita jer na US Openu uvijek igra odlično. Također će biti zanimljivo pratiti Wawrinku, koji može odigrati odlično na betonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije