Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ:

Predivan je osjećaj vratiti se na središnji teren

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
04.09.2015.
u 08:15

'Servis mi je opet bio jako dobar i njime sam iznimno zadovoljan. To mi je pomoglo da igram opuštenije na terenu.'

Marin Čilić vratio se na središnji teren US Opena, ali i nastavio pobjednički niz. Protiv ruskog kvalifikanta Jevgenija Donskoja, 139. tenisača svijeta, kojega je dobio sa 6:2, 6:3, 7:5, postigao je devetu pobjedu uzastopce na tom turniru i, što je još impozantnije, nije izgubio nijedan od posljednjih 16 setova. Uz 19 asova i 39 vinera Čilić je pružio još jednu partiju dostojnu pobjednika US Opena i ušao u treće kolo. Iako mnogi još uvijek sumnjaju u njegove mogućnosti, on je pun samopouzdanja.

Na Asheu kao kod kuće

– Servis mi je opet bio jako dobar i njime sam iznimno zadovoljan. To mi je pomoglo da igram opuštenije na terenu, da igram napadački tenis i budem što je moguće agresivniji. Stvari se poklapaju u mojoj igri, iz dana u dan osjećam se sve bolje, tako da sam iznimno motiviran za daljnje izazove – kaže Čilić, kojemu je, posebno u psihološkom smislu pomogao i povratak na stadion Arthura Ashea, na kojemu je lani i osvojio turnir.

– Nakon tog ogromnog uspjeha ponovno se vratiti na središnji teren predivan je osjećaj. Osjećam se kao doma, igram odlično, a i publika je bila sjajna, što mi donosi još veći užitak. Nadam se da će biti što više mečeva na središnjem terenu – poželio je Marin.

Za ulazak u osminu finala Čilić će se boriti sa 27-godišnjim Kazahstancem (rođenim u ruskom Volgogradu) Mihailom Kukuškinom, 56. tenisačem svijeta, koji je iznenađujuće eliminirao 17. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 7:6 (2), 2:6, 4:6, 6:4.

– Javnost je očekivala Dimitrova, ali, eto, dalje ide Kukuškin. Igrač je to koji tijekom sezone puno oscilira. Ima sjajnih turnira, ali i loših. No, čini se da je na US Openu pronašao dobru formu. Moram biti spreman na sve, pokušati odigrati što je moguće bolje. Samo neka ponovim servis iz prethodna dva susreta – poželio je Međugorac.

Njegov sumještanin Ivan Dodig, na žalost, nije prošao prvo kolo turnira parova. On i Melo su kao drugi nositelji poraženi od Britanca Inglota i Šveđanina Lindstedta sa 6:7 (3), 7:5, 4:6.

Baš sretna gubitnica

Ana Konjuh propustila je priliku da na US Openu napravi veliki rezultat. Odustajanjem Marije Šarapove otvorio joj se ždrijeb, ali je naša 17-godišnjakinja izgubila od suparnice koju je dva puta pobjeđivala u juniorskim danima. Pola godine starija Ruskinja Darja Kasatkina, koja je na turnir ušla kao sretna gubitnica, ovaj put je pobijedila sa 6:4, 6:4. Bilo kako bilo, najbolja hrvatska tenisačica ne bi smjela gubiti od 133. igračice svijeta.

>> Čilić pun samopoudanja: Na dobrom sam putu, zadovoljan sam

Komentara 1

DO
doktor1
12:48 04.09.2015.

Marin nije nakon osvajanja US Opena puno igrao a bila je i ozljeda. Ono što svaki igrač kad dođe među prvih 10 prvo treba napravit jest rutinska igra i pobjeda protiv ekipe ostalih iznad 15-20 mjesta. Ostali igrači igraju 120% mogućnosti kad se nađu protiv nekog iz TOP 10. Tipični majstori u tome koji nikad neće biti 1. na svijetu su Berdych i Ferrer, dodao bih tu čak i Kevin Andrerssona koji nije među prvih 10 ali nikad neće izgubit od nekog lošije rangiranog od sebe. Marin još nije prošao tu stepenicu. Naravno da je to lako reći ali u toj fazi treba pokazati već zrelost i psihičku stabilnost koja je ključna za rješevanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije