Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čilić o US Openu:

Nole je 
favorit, 
ali i ja 
ponovo mogu iznenaditi

Marin Cilic of Croatia plays a shot to Robin Haase of the Netherlands during their men's singles match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, May 26, 2015.    REUTERS/Vincent Kessler
Foto: Reuters/PIXSELL
30.08.2015.
u 08:18

- Zbog ozljede na početku sezone moja forma nije na lanjskoj razini, ali osjećaj je sve bolji. Na treninzima sam izvrstan - rekao je Čilić.

Marin Čilić nalazi se na poprištu svojeg najvećeg uspjeha, od ponedjeljka počinje obranu US Opena. S obzirom na sve ono što se s njim događalo u posljednjih 12 mjeseci, mogao bi to biti i veliki pritisak, ali naš najbolji tenisač na sve gleda optimistično.

Na startu Argentinac Pella

- Poseban je osjećaj vratiti se u New York kao branitelj naslova, to mi se događa prvi put. Vraćaju mi se uspomene, najljepše koje imam u životu. Sjećanja koja mi uvijek razvuku osmijeh na licu. Sad ponovno proživljavam sve te trenutke i nastojim uživati u tome. Moj život se nakon osvajanja US Opena nedvojbeno promijenio, kolege me više poštuju, ali je i pritisak veći. Nastojim lanjski naslov pretvoriti u dodatni vjetar u leđa i za ovu godinu. Želim nastaviti ondje gdje sam stao lani kada sam igrao svoj najbolji tenis i to ponoviti i sada - kaže nam ovih dana.

Svjestan je, naravno, da mu ovogodišnji rezultati nisu bajni, da mu je zapravo najveći uspjeh četvrtfinale Wimbledona gdje ga je ponovno dočekao kasniji pobjednik Novak Đoković.

- Moja ovogodišnja forma nije na onako visokoj razini kao lanjska jer me ozljeda na početku sezone vratila unatrag, ali u posljednjih nekoliko mjeseci ona je u usponu. Iz dana u dan osjećam se sve bolje i nadam se da ovdje na US Openu mogu ponovno zablistati - napominje Marin i dodaje:

- Moj tim i ja učinili smo sve da se vratim toj igri. Tjelesno se osjećam solidno, a što se igre tiče, osjećam da je tu, na treninzima igram jako dobro. Pokušat ću sljedećih dana i tijekom cijelog turnira biti što opušteniji, optimistično ući u turnir s vjerom da mogu otići daleko.

Marinov prvi suparnik bit će Argentinac Guido Pella, 91. tenisač svijeta koji je došao iz kvalifikacija. No, Međugorac je svjestan da će sve prije svega ovisiti o njemu.

- Zna se da ti dečki iz kvalifikacija znaju biti neugodni, a i općenito je prvo kolo na svim, a posebno na Grand Slam turnirima, škakljivo. No, sve će prije svega ovisiti o meni i mojoj pripremi, i mom ulasku u meč. Nastojat ću biti potpuno usredotočen na sebe i svoju igru i naravno od prvog poena na turniru pokušati igrati na način koji sam zamislio i koji mi može donijeti najveći dobitak.

Wawrinka otvorio vrata

Kao branitelj naslova, Čilić je u središtu pozornosti ovih dana. On i Serena Williams, braniteljica naslova u ženskoj konkurenciji, koja na US Openu lovi sezonski Grand Slam, imali su i posebnu konferenciju za novinare koja je prošla u opuštenom ozračju. Na upit tko je po njemu favorit, Čilić je odgovorio:

- Novak Đoković je i dalje tenisač kojega je najteže dobiti i zato je on u vrhu moje liste favorita. Andy Murray igra odlično, Roger Federer je uvijek opasan na Grand Slam turnirima, a sada posebno zbog odlične igre u Cincinnatiju. No, i mi drugi se imamo pravo nadati. Otkako je Wawrinka osvojio Australian Open 2014., natjerao nas je da vjerujemo da i mi to možemo postići, da je moguće osvajati naslove na najvećim turnirima na svijetu. I to je dobro za tenis - zaključio je Marin.

>>'Osjećam pozitivan pritisak, a moram biti maksimalno opušten'

Komentara 4

TA
tarzan
11:03 30.08.2015.

E moj Marine nakon ovog US Opena ti se vraćaš svojoj realnoj poziciji na ATP listi, negdje 30-40. Jednom-dvaput u godini bljesneš a ostatak su razočarenja, to je premalo za top 10. Ali ipak svaka čast na osvajanju US Opena to je velika stvar i čast

Avatar Milimir
Milimir
18:05 31.08.2015.

Niti igdje Marin nije rekao "Nole", rekao je "Novak Đoković", tako da ovo tepanje treba odmah izbaciti iz članka. Novinarčići, svoje emocije ne pripisujete našemu Marinu!

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
19:56 30.08.2015.

Mene više ništa u vezi sa Marinom ne može iznenaditi. Pa čak ni postraj od tog Pelle koji je zemljaš. Ajde, iznenadi nas opet sve pa doguraj daleko, sretno Marine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije