Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISAČI I DAVIS CUP

Marin Čilić nije papak! Ako nekoga treba prozivati, to je Borna Ćorić

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
07.02.2017.
u 22:09

Dečko je nakon iscrpljujuće prošle sezone psihički ispražnjen i umoran te je odlučio propustiti jednu akciju Hrvatske i koncentrirati se na cilj koji si je postavio ove sezone – ulazak u TOP 5 i napad na još jedan Grand Slam

Izdajica, papak, luzer... samo su neke od riječi koje su zlonamjernici prilijepili našem najboljem tenisaču Marinu Čiliću nakon poraza od Španjolaca. Jer, eto, po njima je zbog neodazivanja Krajanovu pozivu Čilić krivac što smo izgubili od furije. Istina, da je bio u sastavu, Španjolska bi vjerojatno pala u Osijeku, no Marin je zadnji kojeg bi trebalo prozivati. Dečko je nakon iscrpljujuće prošle sezone psihički ispražnjen i umoran te je odlučio propustiti jednu akciju Hrvatske i koncentrirati se na cilj koji si je postavio ove sezone – ulazak u TOP 5 i napad na još jedan Grand Slam.

Ti koji ga sada prozivaju zaboravljaju da je Marin za reprezentaciju debitirao još 2006. te od tada nijedne godine nije odbijao izbornikove pozive. Propustio je, doduše, dvije akcije u 2015. (V. Britanija i Brazil), no oba puta zbog ozljede.

Dakle, Marin je ove godine prvi put odbio igrati za Hrvatsku, a znate li koliko je puta primjerice za SAD odbijao igrati veliki Sampras? Čak šest godina! Ukupno je Sampras u karijeri odigrao 28 mečeva u Davisovu kupu, a Čilić već sada 45 (29 pojedinačno, 16 u parovima). A jedan Agassi čak je sedam godina propuštao igrati Davisov kup. Od sadašnjih najboljih tenisača Nadal se “izvukao” pet puta, Federer četiri puta...

Reprezentacija je svetinja, u bilo kojem sportu, no podatak da je od prvih 14 tenisača na ATP listi samo Đoković proteklog tjedna sudjelovao u akciji Davisova kupa govori puno. Nažalost, program tenisača prenatrpan je i sve ih se više odlučuje žrtvovati reprezentaciju.

Ako je netko bio “papak” u ovoj cijeloj hrvatskoj priči vezanoj za Davisov kup, onda je to Borna Ćorić, koji je otkazao zbog ozljede koljena, no čudesno se oporavio i ovaj će tjedan igrati u Montpellieru. A ustvari ljuti se što je izbornik Krajan za finale protiv Argentine umjesto njega u sastav stavio Škugora. A Škugorove igre protiv Španjolske pokazale su da je Krajan bio u pravu. To, nažalost, ne vidi jedino Ćorić, koji bi, da ima “muda”, rekao: “Neću igrati za reprezentaciju dok je Krajan izbornik”. Tada bismo barem znali na čemu smo s njim.

>> Ćorić izgubio od Slovenca Bedene, u ovoj godini još ne zna za pobjedu

Komentara 34

MA
marex10
22:31 07.02.2017.

Marin Čilić je papak bio oduvjek, samo to baš nismo znali....to smo saznali kad je objavljeno da prima stipendiju grada Zagreba od cca 2300 kn, dok istovremeno mlati pare po turnirima. Umjesto da sam stipendira dvoje-troje nadarene djece, on se usudio uzeti stipendiju nekom perspektivnom tko si sport ili bilo kakav oblik školovanja ne može priuštiti. Što reći o takvom čovjeku (ako se čovjekom može nazvati). Neugodno mi kad navuče hrvatski dres....

NO
Nolte
22:24 07.02.2017.

Ma ... zar nije bilo fenomenalno gledat nase decke u Osijeku? Kako se bore i kako i pobjedjuju? Nisu ukupno pobijedili, ali koga briga. Pa nakon pet meceva netko pobjedjuje, a netko gubi. U cemu je problem? Ja sam uzivao u tenisu, a siguran sam i oni. I nisu pali bez ispaljenog metka. Prilicno sam siguran da su Spanjolci imali tanak san preko vikenda.

MI
Mirdaa
08:57 08.02.2017.

Zamislite situaciju da nogometna reprezentacija igra utakmicu kvlifikacija za sp a cijela prva momcad otkaze zbog umora,,,sto bi im javnost napravila? Tenisaci se bave tenisom samo zbog svog interesa,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije