Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAN ŽDRIJEB

Čilić na US Openu neće moći izbjeći Novaka Đokovića!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.08.2016.
u 19:15

Veteran Ivo Karlović je 21. nositelj i u prvom kolu ide na Tajvanca Yen-Hsun Lua, Borna Ćorić će igrati protiv 16. nositelja, iskusnog Španjolca Feliciana Lopeza, dok Ivana Dodiga u prvom kolu čeka Ukrajinac Ilja Marčenko.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen kao 7. nositelj na ovogodišnjem izdanju US Opena, u prvom će kolu za suparnika imati Brazilca Rogeria Dutru Silvu, a uspiju li se obojica probiti do četvrtfinala, Marin bi se za mjesto u polufinalu borio protiv branitelja naslova i prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića koji će u prvom kolu igrati protiv Poljaka Jerzyja Janowicza.

Preostala trojica hrvatskih predstavnika nalaze se u donjem dijelu ždrijeba. Veteran Ivo Karlović je 21. nositelj i u prvom kolu ide na Tajvanca Yen-Hsun Lua, Borna Ćorić će igrati protiv 16. nositelja, iskusnog Španjolca Feliciana Lopeza, dok Ivana Dodiga u prvom kolu čeka Ukrajinac Ilja Marčenko.

Od prve osmorice nositelja u gornjem dijelu ždrijeba su još Španjolac Rafael Nadal (4) i Kanađanin Miloš Raonić (5), dok su u donjem dijelu ždrijeba uz dvostrukog olimpijskog pobjednika Britanca Andyja Murrayja (2), još i Švicarac Stan Wawrinka (3), Japanac Kei Nishikori (6) i Austrijanac Dominic Thiem (8).

U turniru tenisačica Hrvatsku će predstavljati Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh, a kroz kvalifikacije im se može pridružiti i Donna Vekić. Lučić-Baroni je u prvom kolu za suparnicu dobila Francuskinju Alize Cornet, dok Konjuh čeka obračun s 20. nositeljicom, Nizozemkom Kiki Bertens.

Mečevi glavnog turnira na US Openu započinju u ponedjeljak, 29. kolovoza, a najveća ovogodišnja novost na posljednjem Grand Slam turniru je velebni pomični krov nad glavnim stadionom Arthur Ashe, koji će omogućiti igranje mečeva i u slučaju kiše.  

Komentara 8

DU
Deleted user
00:39 27.08.2016.

Nije los ždrijeb a i Marin je u odlicnoj formi. Mogao bi ponoviti uspjeh 2014. godine. SRETNO Marine.

SP
spancro
17:47 28.08.2016.

djokovic ce brzo ispast ai marin isto tako

PU
pulizg
19:43 26.08.2016.

opet bu srbin razvalio hercegovca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije