Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale Monte Carla

Čilić: Idem i po pobjedu protiv Đokovića, spreman sam na sve!

Marin Cilic of Croatia returns the ball during his match against Florian Mayer of Germany at the Monte Carlo Masters in Monaco April 14, 2015.  REUTERS/Eric Gaillard
Foto: Reuters/PIXSELL
17.04.2015.
u 08:27

Novak Đoković: Marin Čilić je Grand Slam pobjednik i igra najbolji tenis u životu, bit će tvrdo

Marin Čilić je u trećem kolu turnira u Monte Carlu priželjkivao Tsongu umjesto Goffina, dobio je što je želio i bez većih problema obavio posao s Francuzom pobijedivši ga sa 6:3, 7:6 (5).

Jo-Wilfried Tsonga, 14. tenisač svijeta, tako je postao Marinova mušterija.

Servirao je odlično

Međusobni omjer sada je već 4-1, izuzmu li se dvije Tsongine pobjede na challengerima i to još 2007. godine. Posljednja tri dvoboja pripala su našem tenisaču i to bez izgubljenog seta. Marin je odlično servirao, 83 posto dobivenih poena na ubačeni prvi servis omogućilo mu je da meč privede kraju bez izgubljenog servisa. Čilić je dvoboj mogao dovršiti i prije da u tie-breaku nije propustio vodstvo od 3:0 i poslije 4:2 uz jedan servis. Tsonga je okrenuo na 5:4, no sa tri vezana poena Međugorac je došao do velike pobjede.

– Pobjeda protiv Tsonge visoko je na ljestvici mojih najboljih mečeva na zemlji. Odigrao sam na visokoj razini, bio usredotočen cijelo vrijeme, posebno u ključnim trenucima – kazao je Čilić koji se s već osvojenim bodovima izjednačio s Wawrinkom i u ovom trenutku njih dvojica dijele deveto mjesto.

Za nešto više bih u četvrtfinalu trebao konačno dobiti Novaka Đokovića koji se lako obračunao s Haider-Maurerom (6:4, 6:0). U dosadašnjim okršajima Đoković vodi sa 11-0, no Čilić i on samo su jednom igrali na zemlji. U Roland Garrosu 2014. godine Đoković je pobijedio u četiri seta.

– Da, bio je to težak meč. Nadam se da će moja igra biti na visokoj razini, bit ću spreman na sve i tražiti pobjedu – napomenuo je Marin, a Đoković kaže:

– Čilić je Grand Slam pobjednik koji igra najbolji tenis u životu. Moglo bi biti jako tvrdo – istaknuo je Đoković, koji je nakon US Opena pobijedio u 46 od 49 mečeva (dva poraza od Federera i jedan od Karlovića). Inače, ispala su obojica lanjskih finalista: Dimitrov je izbacio pobjednika Wawrinku, a Monfils finalista Federera.

Veić nanizao pet pobjeda

Još jedan uspjeh hrvatskom tenisu donio je pomalo već zaboravljeni Antonio Veić. Nakon podulje stanke zbog ozljede, Lošinjanin je na challengeru u Mersinu (Turska) nanizao pet pobjeda. Prošao je kvalifikacije, a sada je u drugom kolu svladao Damira Džumhura iz BiH sa 1:6, 6:3, 6:3 i ušao u četvrtfinale.

>>Čilić lako s Tsongom, u četvrtfinalu ga očekuje Đoković

Komentara 18

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:26 17.04.2015.

Ovaj rođeni Bosanac Čilić je sjajan tenisač ali protiv Đokoviča če ipak težko pobjediti.

RA
ratkovucetic
11:04 17.04.2015.

Dosadašnji skor u duelima sa Đokovićem ti ništa ne znači o 11.Ja bi volio pobjediti Đokovića Nadala Federera ali ne ide.

JU
jurayy
16:15 17.04.2015.

No koment

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije