Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEKING I TOKIO

Čilić i Karlović pobijedili i sjajno nastavili azijsku turneju

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.10.2015.
u 11:11

Čilić nastupa na ATP turniru u Tokiju, a Karlović u Pekingu

Marin Čilić se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Tokiju nakon što je pobijedio Amerikanca Donalda Younga sa 7:5, 5:7, 6:4 poslije dva sata i 38 minuta igre. Ivo Karlović je pak na ATP turniru u Pekingu pobijedio Španjolca Guillerma Garciu-Lopeza sa 7:5, 7:6 (1) za 90 minuta igre i plasirao se u drugo kolo.

Naš najbolji tenisač je u meču protiv 51. na ATP ljestvici imao 13 aseva, četiri puta mu je uzeo servis, a svoje je gubio tri puta i na kraju osvojio 51 posto poena. Ipak, unatoč pobjedi, ovaj meč pokazao je sve što Čilića muči otkako je osvojio US Open prošle godine.

Oscilira previše i u jednom trenutku se vide sjajni potezi, koncentracija na nivou, a u drugom sve suprotno. Prečesto ove sezone nakon što osvoji prvi set odmah gubi u sljedećem, kao da se opusti ili krene s kalkulacijama umjesto da nastavi u istom ritmu. Na ovogodišnjem US Openu pokazao je da ima u sebi mnogo toga, ali prečesto je potisnuto. I sad za spas sezone treba seriju dobrih rezultata, treba osvajanje turnira, sve s ciljem da ode na Masters.

U drugom kolu igra protiv još jednog Amerikanca, Stevea Johnsona koji se nalazi na 48. mjestu ATP ljestvice. Bit će im ujedno to prvi međusobni dvoboj.

Ivo Karlović je pak igrao u svom stilu, voli mečeve na dva dobivena seta i uz 19 aseva lako se obračunao u prvom dvoboju karijere sa Španjolcem Garcia-Lopezom. U drugom ga kolu čeka bolji iz dvoboja Argentinca Pabla Cuevasa i drugog nositelja Čeha Tomasa Berdycha.

Otprije je zbog predaje ozlijeđene Švicarkce Belinde Benčić u treće kolo WTA turnira u Pekingu prošla Mirjana Lučić-Baroni i sad ju čeka Španjolka Garbine Muguruza, koje se sjeća iz Wimbledona ove sezone, ali po porazu.

>> Marin nije bez prilike: u igri je 3250 bodova!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije