Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvojio 13. naslov

Marin Čilić 18 godina nakon Gorana Ivaniševića osvojio Moskvu

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
20.10.2014.
u 08:15

- Mislim da je ova sezona bila fenomenalna za mene, sa sjajnim igrama i s US Openom koji je bio vrhunac dosadašnje moje karijere - rekao je Čilić.

Marin Čilić pobjednik je jubilarnog 25. izdanja teniskog turnira u Moskvi. Naš je najbolji tenisač u finalu pobijedio svojeg vršnjaka i prijatelja Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6:4, 6:4, uz uobičajenih 10 asova i obranjenih svih šest prilika za break.

Federer 61, Čilić 54

Marinu je to četvrta ovogodišnja kruna (nakon Zagreba, Delray Beacha i US Opena), 13. u karijeri (još devet puta gubio je u finalu). Osim osvojenih 250 bodova (koji ga neće pomaknuti na ATP listi), dobio je i novčanu nagradu od 140.750 USD te ručni sat rado od istoimenog sponzora turnira. Na svečanom “svemirskom” proglašenju, uz igru svjetlosti i vojni orkestar, našao se i Šamil Tarpišev, uspješni izbornik i predsjednik Ruskog teniskog saveza, koji je razljutio teniski svijet svojom izjavom u jednoj televizijskoj emisiji da su “sestre Williams - braća”. Poslije se ispričao i kazao da se samo šalio, no kažnjen je jednogodišnjom suspenzijom i novčanom kaznom od 25.000 USD.

Moskvu je od hrvatskih igrača osvajao još samo Goran Ivanišević. Uspjelo mu je to 1996. godine. Osamnaest godina kasnije pošlo je to za rukom i njegovu učeniku. Marinu je to bila 54. ovogodišnja pobjeda (uz 18 poraza), po čemu je drugi tenisač svijeta. Uspješniji od njega samo je Roger Federer sa 61 pobjedom (Đoković ima 52).

Čilić je u Moskvi (kao Putin u Beogradu) doista proživio tjedan iz snova. Dan ranije je doznao da je i teoretski osigurao nastup na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta koji će se održati u Londonu od 9. do 16. studenoga.

Nominiran za tri nagrade

- Postalo je i službeno da sam ušao u ATP Tour Finals i s time sam apsolutno presretan i prezadovoljan. Mislim da je ova sezona bila fenomenalna za mene, sa sjajnim igrama i s US Openom koji je bio vrhunac dosadašnje moje karijere. Velika poslastica bit će nastupati među osmoricom najboljih u Londonu, za mene prvi put, jedva očekujem taj turnir i nadam se da ću ući u taj tjedan s jako dobrom formom - kazao je Čilić kojega je ATP nominirao za čak tri godišnje nagrade: za igrača koji je najviše napredovao, za najomiljenijeg tenisača te za tenisača s najboljim sportskim ponašanjem. O pobjedniku odlučuju navijači, a za Marina se može glasovati na službenim stranicama ATP-a.

>> Tudor: Velika pobjeda, nedostajalo nam je pet igrača

Komentara 2

DU
Deleted user
09:48 20.10.2014.

Neka ti je sa srecom Marine,samo nastavi tako. Pozdrav sa istoka

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:59 20.10.2014.

Rođeni Mostarac Marin Čilić ponosno i uspješno predstavlja svoju Bosnu širom svijeta kao svoj za tuđe boje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije