Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davisov kup

Ljubo: Srbi su favoriti, ali se ne predajemo!

Ivan Ljubičić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
05.07.2010.
u 14:21

Kada je prošao kroz vrata i vidio teren u Spaladium areni, Ivan Ljubičić skoro je ostao bez daha.

- Znao sam da je lijepa, ali ovo... Super je što nam je publika tako blizu - oduševljen je Ljubičić.

On i Marin Čilić prihvatili su se reketa, “lupali” su oko dva i pol sata.

- Toliko će trajati mečevi, možda i više. Dvorana je prekrasna, nismo mogli odabrati bolje mjesto za ovakav meč, podloga mi odgovara - objašnjava Čilić.

Hrvatski glavni adut nada se dobroj situaciji nakon petka. I izbornik Goran Prpić priželjkuje da ždrijeb odluči da Čilić igra prvi meč pa da Hrvatska povede sa 1:0.

- Najvažniji mi je prvi meč, prvi dan će otvoriti puno opcija. Nadam se da će krenuti pozitivno, da ću pobjedom protiv Troickog ili Tipsarevića dodatno dići samopouzdanje - kaže Čilić.

O Đokoviću i tih 0:4 koje ima s njim Čilić govori smireno.

- Poznajemo svoju snagu, pred domaćom publikom ćemo se znati suprotstaviti. Šanse su 50:50, s tim da bi naša publika trebala donijeti prevagu. Osjećam odgovornost, dat ću 120 posto na terenu, nastojat ću biti ne opterećen. On će biti u psihičkoj prednosti, ali mi igramo na domaćem terenu i situacija će biti malo drugačija - rekao je Čilić.

Prpić je odao priznanje Ivanu Ljubičiću što se nakon tri godine vratio reprezentaciji, odazvao pozivu.

- Izborniku sam rekao da sam uvijek spreman odazvati se ako bude ozlijeđenih, bude li potrebno. Normalno je da sam tu, na žalost. Mario je ozlijeđen, ne znam što bih više rekao o tim njegovim ozljedama, Ivo je tu, valjda će biti pokrpan. A na meni je da u ovih par dana uhvatim formu, uhvatim ritam na servisu - kaže Ljubičić.

Podlogu je izabrala Hrvatska. Kome će odgovarati više, nama ili Srbima?

- Napravili smo to da odgovara nama, a u nedjelju ćemo znati odgovor - nasmijao se na pitanje Ljubičić.

Ljubo je lopticu favorita, sasvim iskusno, prebacio na Srbiju.

- Đoković je drugi igrač svijeta, Zimonjić jedan od najboljih u parovima. Oni su favoriti, ali to ne znači da ćemo se predati. Ne bi bilo prvi put da favorit ne pobijedi - smatra Ljubičić.

Reprezentaciji se priključio i Ivo Karlović. Div sa Šalate liječi Ahilovu tetivu.

- Moje je stanje bolje, još uvijek osjećam malu nelagodu. Odlučio sam doći, premda to nije najpametnije što se ozljede tiče, ali svjestan sam važnosti ovog susreta - kazao je Karlović koji je nedavno snimio pjesmu s Novakom Đokovićem.

- Nismo imali vremena napraviti spot, promocija pjesme već je bila. Sumnjam da ćemo zapjevati, uživo najvjerojatnije nikada - kazao je Karlović.

Inače, vladala je odlična atmosfera. Kompletna reprezentacija bila je pred mikrofonima. Deseci kamera, na kraju su mikrofoni šetali, izjave su se morale čekati. U jednom trenutku Ljubičić je sve selio s jednog kraja stola na drugi. Pa pitanje Dodigu.

- Nemoj, 'ajde onda dođi na moj stolac - zavapio je Ljubičić.

A mladi Veić je uskliknuo.

- Nemojte mene ništa pitati, ja se sa svime slažem.

Hrvatska dvoboj četvrtfinala Davisova kupa protiv Srbije čeka u velikom raspoloženju.

- Najbolje bi bilo 3:0 nakon prva dva dana. U stvari, idealno bi bilo da oni uopće ne dođu - sijao je izvrsno raspoloženje Ljubičić.

Ključne riječi

Komentara 10

RE
reason
15:03 05.07.2010.

Zašto je to žalosno??! Meni je draže ćut kada je netko realan nego one pizdarije tipa: najbolji smo, zgazit ćemo ih, bla bla.... i onda šipak!

10
101lakeoswego
16:23 05.07.2010.

pa nego kaj da su favoriti, bila su i drugacija vremena dok je hrvatska osvojila kup hehehehehehe, sad si gore, sad si dole hehehehehehe

OB
-obrisani-
14:32 05.07.2010.

Ljubo: Srbi su favoriti----žalosno da ovo kaže ljubo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije