Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Davisova kupa

Krajan: Hvala Ivi što se smilovao i odlučio vratiti u reprezentaciju

Marin Cilic (L) and Ivo Karlovic of Croatia celebrate their win over Giovanni Lapentti and Nicolas Lapentti of Ecuador during their Davis Cup doubles match in Croatia's northern town of Varazdin March 6, 2010.     REUTERS/Davor Kovacevic (CROATIA - Tags:
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
27.09.2016.
u 20:31

Karlović se nije želio gurati, ničim nametati. No, prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo i odlučio nam pomoći - kaže Krajan

Sjajna vijest stigla je jučer za hrvatski tenis, odnosno za našu reprezentaciju. Ivo Karlović nakon četiri godine vraća se u sastav hrvatske reprezentacije, za finale Davisova kupa protiv Argentine (25. – 27. studenog).

– To je najbolja vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20-30 posto jači. Mislim da smo favoriti bili i bez njega, a sada smo pogotovo – rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan i dodao:

Ćorić nije definitivno otpao

– Karlović se nije želio gurati, ničim nametati. No, prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo i odlučio nam pomoći. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Dodig znači u parovima, a njemu je zbog leđa teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete. Zasad se vraća samo na finale, a kasnije ćemo vidjeti.

Inače, Karlović je za reprezentaciju nastupio u 25 mečeva, od toga je u njih 13 pobijedio.

Zanimljivo, svoj posljednji nastup za Hrvatsku Karlović je imao baš protiv Argentine, u porazu 1:4 u Buenos Airesu 2012. godine. Izgubio je tada Ivo oba meča, pojedinačno od Del Potra te u paru s Čilićem od kombinacije Nalbandian/Schwank.

Karlovićev povratak ne znači da se definitivno odustalo od Borne Ćorića, koji će danas na operaciju desnog koljena.

– Još ga uvijek nismo prekrižili za finale. Nadam se da će moći zaigrati i dati svoj doprinos – poručio je Krajan.

Igor Rajković, glasnogovornik Hrvatskog teniskog saveza, otkrio nam je pak tehničke novosti za finale s Argentinom, koje će se igrati u zagrebačkoj Areni.

– Kapacitet dvorane je 15.402 sjedala, no bit će nešto manji zato što će na jednom dijelu dvorane biti novinari, a dio će se izgubiti i na postoljima za televizijske kamere – rekao je Rajković.

Dnevne cijene ulaznica za polufinale u Zadru iznosile su 70 i 90 kuna, kolike će biti sada?

Nadaju se euforiji u Zagrebu

– Bit će samo neznatno skuplje, želimo da budu dostupne svima, cilj nam je do kraja napuniti Arenu. Prodavat će se pojedinačne ulaznice, ali i paketi za sva tri dana. U prodaju će najkasnije do sredine listopada – poručio je Rajković.

Izbornik Krajan nada se euforičnoj podršci koja će ih odvesti do titule.

– Nadam se da će Zagreb dokazati da je zaslužio finale. I uoči Zadra neki su bili skeptični kakva će biti atmosfera pa je ispalo sjajno. Vjerujem da će i sada biti tako – zaključio je izbornik.

Komentara 4

DU
Deleted user
21:21 27.09.2016.

smilovao je prejaka rijec...

Avatar Made in Germany
Made in Germany
01:53 28.09.2016.

Div sa Salate! Jako simpatican sportas. Ljudina, koji je ustanju i oprostit njemu nanesenu nepravdu.

HH
helgin@hogar
21:49 27.09.2016.

on je za sve vas doktor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije