Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI NEUSPJEŠNI

Konjuh zapela u kvalifikacijama, Pavić i Venus bez finala

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.09.2016.
u 14:35

Bolja od Konjuh bila je 22-godišnja domaća tenisačica Yafan Wang, 140. na pojedinačnoj WTA ljestvici, koja je završnim nizom od osam osvojenih gemova stigla do pobjede 4:6, 6:4, 6:0 za dva sata i 13 minuta igre. Ana Konjuh je bila 3. nositeljica kvalifikacija.

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se dugo zadržala u kineskoj prijestolnici, gdje je poražena već na startu kvalifikacija za China Open, Premier WTA turnir nagradnog fonda 5,4 milijuna dolara.

Bolja od Konjuh bila je 22-godišnja domaća tenisačica Yafan Wang, 140. na pojedinačnoj WTA ljestvici, koja je završnim nizom od osam osvojenih gemova stigla do pobjede 4:6, 6:4, 6:0 za dva sata i 13 minuta igre. Ana Konjuh je bila 3. nositeljica kvalifikacija.

Hrvatska će, ipak, imati predstavnicu u glavnom ždrijebu u koji je izravno ušla Mirjana Lučić-Baroni. Ona će u prvom kolu igrati protiv Njemice Sabine Lisicki koja je dobila pozivnicu.

Pavić i Venus bez finala

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus nisu se uspjeli probiti u finale u konkurenciji parova na ATP turniru u kineskom Shenzhenu, nakon što su ih u polufinalu pobijedili Talijan Fabio Fognini i Šveđanin Robert Lindstedt sa 7:6 (2), 6:3.

Na istom su turniru, ali u pojedinačnoj konkurenciji, polufinale zasada izborili Francuz Richard Gasquet, Srbin Janko Tipsarević i Brazilac Thomaz Bellucci. Tipsarević je posljednji put u polufinalu nekog ATP turnira bio još u siječnju 2013. na turniru u Chennaiju, gdje je osvojio i posljednji od svoja četiri naslova.

Tipsarević će u polufinalu igrati protiv Gasqueta, a Bellucci će za suparnika imati boljeg iz češkog obračuna Tomaša Berdycha i Jirija Veselog.

ATP Shenzhen - četvrtfinale:

Thomaz Bellucci (Bra) - Bernard Tomić (Aus/4) 6:2, 6:2

Richard Gasquet (Fra/3) - Mischa Zverev (Njem) 7:6 (4), 7:6 (2)

Janko Tipsarević (Srb) - Malek Jaziri (Tun) 7:6 (6), 6:2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije