Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Dubai

Senzacionalna Konjuh nadigrala 16. igračicu svijeta i izborila četvrtfinale

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.02.2017.
u 12:10

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv pobjednice susreta između prve nositeljice Njemice Angelique Kerber i olimpijske pobjednice Portorikanke Monice Puig

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale jakog WTA turnira u Dubaiju, ona je u susretu 3. kola nadigrala osmu nositeljicu, Ruskinju Jelenu Vesninu s 3-6, 6-4, 7-6 (4) nakon dva i pol sata igre.

Devetnaestogodišnja Konjuh do pobjede je protiv 11 godina starije suparnice stigla iako je propustila čak 14 od 20 "break-lopti", a nakon što je izgubila prvi set, mlada je Dubrovčanka izgubila i servis u prvoj igri drugog seta.

Na samom početku dvoboja Konjuh je propustila tri vezane "break-lopte" da bi potom izgubila i igru na svoj servis. Iako je odmah vratila izgubljeno, Konjuh je u četvrtoj igri ponovno dopustila Vesninoj "break" koji nije uspjela nadoknaditi iako je u petom gemu imala dvije prilike za novi povratak. Ukupno je Konjuh u prvom setu iskoristila tek jednu od sedam "break-lopti", dok je iskusna Ruskinja bila mnogo učinkovitija s dvije od četiri iskorištene prilike za "break".

Nakon što je Vesnina povela s 2-0 u drugom setu, uslijedilo je najbolje razdoblje igre Konjuh koja je osvojila četiri gema u nizu za vodstvo od 4-2, no do izjednačenja u setovima naša je igračica stigla nakon velike drame i niza propuštenih prilika. Naime, kada je servirala za set kod prednosti 5-3, propustila je četiri set-lopte pa je Vesnina iskoristila svoj prvu "break-loptu" za smanjenje na 5-4. U sljedećoj igri Konjuh je ipak uspjela još jednom oduzeti servis Vesninoj iskoristivši treću "break-loptu" u toj igri, odnosno ukupno sedmu set-loptu.

U trećem setu Vesnina je bila ta koja je propustila više prilika. Već u prvoj igri odlučujuće dionice Konjuh je spasila 15-40, a zatim povela s 3-1. Ipak, Vesnina se vratila i izjednačila na 3-3, a Ruskinja je imala još dvije "break-lopte" za vodstvo od 4-3 koje je Konjuh izvukla odličnim servisima.

O pobjednici je na kraju odlučivao "tie-break" u kojemu je Konjuh povela sa 6-2 i zatim iskoristila treću od četiri vezane meč-lopte.

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv pobjednice susreta između prve nositeljice Njemice Angelique Kerber i olimpijske pobjednice Portorikanke Monice Puig.

>>Supruga napala Đokovića, a nije znala da je kamera upaljena: 'Kako se ponašaš, majke ti...'

Komentara 3

TI
Tinaiva
12:22 22.02.2017.

Ova mala će biti najveći sportski uspjeh Hrvatske. Ikad...

Avatar southman
southman
13:07 22.02.2017.

Konjuh je svoj nesporni talent " začinila " napornim radom i uspjeh joj je zagarantiran. I Vekićka pomalo dolazi k sebi po tom pitanju, ali nepovratno su izgubljene dvije pune godine i sada je teže nego je bilo dvije godine unazad. Šteta.

DU
Deleted user
13:56 22.02.2017.

U ponedjeljak novi ranking karijere! Bravo Ana :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije