Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Washington

Karlović pobijedio Amerikanca Socka i plasirao se u polufinale!

Ivo Karlović - Andy Murray
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.07.2016.
u 21:31

io je ovo peti međusobni ogled Karlovića i Socka i četvrta pobjeda našeg veterana, a zanimljivo je da su svih pet susreta odigrali u SAD-u.

Hrvatski tenisač, 37-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Washingtonu, on je u četvrtfinalu svladao Amerikanca Jacka Socka sa 7-6 (4), 7-6 (6) nakon sat i 43 minute igre.

Bio je ovo peti međusobni ogled Karlovića i Socka i četvrta pobjeda našeg veterana, a zanimljivo je da su svih pet susreta odigrali u SAD-u.

Karlović je nastavio sa sjajnim igrama u srpnju u SAD-u, ovo mu je sedma uzastopna pobjeda nakon što je prošloga tjedna osvojio turnir u Newportu, a do pobjede je stigao na svoj uobičajeni način, u dvoboju u kojem niti jedan igrač nije izgubio gem na svoj početni udarac.

U prvom setu niti jedan igrač nije uspio izboriti čak niti "break-loptu" iako je Sock nekoliko puta priprijetio o čemu svjedoči i podatak da je prije "tie-breaka" on osvojio 10 poena na Karlovićevom servisu, dok je Karlović osvojio samo dva poena na suparnikov početni udarac. No, u odlučujućoj igri situacija se izmijenila, Karlović ga je otvorio "mini-breakom", a potom poveo i sa 4-0. Sock se uspio približiti do 6-4, no Karlović je potom iskoristio drugu set-loptu pogodivši jedan od svojih ukupno 26 asova.

Karlović je u čak tri gema drugog seta bio suočen s "break-loptama", njih ukupno četiri, dok je on sam izborio jednu "break-loptu", ali niti jedna nije iskorištena. U prvoj igri druge dionice Karlović je spasio "break-loptu" asom, kod 3-3 je obje "break-lopte" morao spašavati s drugim servisom, ali pogodio je "servis-winner" i as, a kod 4-4 je izvukao još jednu "break-loptu" s drugim servisom nakon kojega je morao igrati i volej. I Sock je jedinu svoju "break-loptu" spasio dobrim servisom.

U "tie-breaku" prvi je do prednosti stigao Sock, no srećom nije ju uspio zadržati. Amerikanac je imao i set-loptu, ali na servis Karlovića koji je tu situaciju riješio asom, da bi naš igrač uspio realizirati svoju prvu meč-loptu zahvaljujući Sockovoj pogreški.

U polufinalu će Karlović ponovno igrati protiv Amerikanca, bit će to pobjednik susreta između Johna Isnera i Stevea Johnsona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije