Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP TURNIR U BEČU

Karlović izludio Johnsona i prošao u drugo kolo

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
24.10.2016.
u 16:45

Bio je to šesti dvoboj hrvatskog veterana s 26-godišnjim Amerikancem i njegova treća pobjeda. Karlović je uvijek imao problema s Johnsonom, ali ove ga je godine uspio dvaput pobijediti. Osim u Beču, bolji je bio i u polufinalu turnira u Washingtonu.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP turnira serije 500 u Beču pobijedivši u ponedjeljak u prvom kolu Amerikanca Stevea Johnsona (ATP - 31.) sa 7:6 (5), 6:3 za 80 minuta igre.

Bio je to šesti dvoboj hrvatskog veterana s 26-godišnjim Amerikancem i njegova treća pobjeda. Karlović je uvijek imao problema s Johnsonom, ali ove ga je godine uspio dvaput pobijediti. Osim u Beču, bolji je bio i u polufinalu turnira u Washingtonu.

Karlović je do pobjede u austrijskom glavnom gradu stigao zahvaljujući staloženosti u ključnim trenucima dvoboja, 'tie-breaku' prvog seta i središnjem dijelu druge dionice. O tome svjedoči i statistika iskorištenih prilika za 'break' - naš je tenisač imao jednu 'break-loptu' i iskoristio ju je u šestom gemu drugog seta, dok ih je Johnson imao šest i svih šest propustio. Jednu je imao na početku dvoboja, a preostalih pet u drugom setu.

Najveću priliku za oduzimanje servisa Karloviću Amerikanac je imao odmah nakon što je naš tenisač napravio 'break'. Karlović je u sedmom gemu bio suočen s 0:40. U sljedeća tri poena pogodio je samo jedan prvi servis, ali je svejedno stigao do izjednačenja. Frustrirani Johnson je u tom trenutku još jednom u naletu bijesa bacio reket, a kako je tada već imao jednu opomenu, zaradio je kazneni poen. Karlović je asom zapečatio gem za vodstvo 5:2 i povratka za američkog tenisača više nije bilo.

Karlović je dvoboj završio sa 16 aseva te realizaciju prvog servisa od 86 %. 

Karlović će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolca Nicolasa Almagra i bosansko-hercegovačkog reprezentativca Damira Džumhura.

Karloviću je ovo peti nastup u Beču. U prva dva dolaska gubio je u prvom kolu, a posljednje dvije godine uspijevao se probiti do četvrtfinala. Prošle ga je godine u četvrtfinalu zaustavio Latvijac Ernests Gulbis.

ATP Beč - 1. kolo:

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) - Steve Johnson (SAD) 7:6 (5), 6:3

Karen Hačanov (Rus) - Andreas Seppi (Ita) 6:4, 6:4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije