Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na startu Australian Opena

Kakav preokret Čilića! Protiv 273. igrača svijeta bio na rubu ispadanja pa se uspio vratiti

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
16.01.2017.
u 08:52

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon velike borbe protiv Poljaka Jerzyja Janowicza prošao je u drugo kolo Australian Opena. 273. igrač svijeta vodio je 2:0 u setovima, no Marin je to uspio preokrenuti i na kraju slavio 4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 6:3.

Prvi hrvatski reket je peti put u karijeri okrenuo 0:2 u setovima, a zanimljivo drugi put protiv Janowicza. U dvoboju Davis Cupa 2014. godine poljski tenisač je u Varšavi vodio 2-0 u setovima, a na koncu je Čilić slavio 3-2. Bio je to ključni, treći bod za Hrvatsku koja je pobijedila 3:1. Čilić i Janowicz su igrali i 2012. u Parizu, a tada je slavio Poljak 2:0 u setovima.

Čilić, koji je postavljen za sedmog nositelja na turniru u Melbourneu, je poveo 2:1 uz rani break, no potom je dozvolio suparniku da naniže tri gema za vodstvo 4:2 i mirno privede set kraju. U drugom setu obojica su čvrsto držala servis do 4:4. Poljak je potom načinio break, a zatim odservirao za drugi set i ogromnu prednost. Srećom, Čilić se tada probudio i dobio iduća tri seta. U nastavku meča 26-godišnji Poljak je osvojio samo sedam gemova ostavši bez senzacije na otvaranju turnira.

Čilić je na koncu sakupio 26 aseva i 67 winnera. Imao je i osam dvostrukih pogrešaka, te 29 neprisiljenih pogrešaka.

Dodajmo kako je Čiliću ovo bila druga pobjeda u zadnjih pet mečeva u pet setova. Sva tri meča u kojima je vodio 2:0 je izgubio. Od Švicarca Rogera Federera u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Wimbledona, od Amerikanca Jacka Socka u četvrtfinalu Davis Cupa, te od Martina Del Potra u finalu Davis Cupa u studenom prošle godine.

Prvi hrvatski reket u drugom će kolu igrati protiv Daniela Evansa ili Facunda Bagnisa.

>> Marin Čilić: Jedna je stvar doći do finala, a druga osvojiti turnir

Komentara 10

IV
ivololapecaroš
10:00 16.01.2017.

učenik 5. razreda bi u osnovnoškolskom listu napisao kvalitetniji članak sa puno više informacija, nevjerojatno je da se u 2017. netko ne srami potpisati na ovih 8 redova usko pisanog teksta.

Avatar Diavolo
Diavolo
08:59 16.01.2017.

Počelo je

DU
Deleted user
13:23 16.01.2017.

Cilic vise ne gubi "dobijeni mec", vec dobija "izgubljeni mec" protiv opasnog protivnika ;) Dobar znak! SRETNOOOOO! Ajmoooo Marine dalje! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije