Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na startu Australian Opena

Kakav preokret Čilića! Protiv 273. igrača svijeta bio na rubu ispadanja pa se uspio vratiti

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
16.01.2017.
u 08:52

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon velike borbe protiv Poljaka Jerzyja Janowicza prošao je u drugo kolo Australian Opena. 273. igrač svijeta vodio je 2:0 u setovima, no Marin je to uspio preokrenuti i na kraju slavio 4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 6:3.

Prvi hrvatski reket je peti put u karijeri okrenuo 0:2 u setovima, a zanimljivo drugi put protiv Janowicza. U dvoboju Davis Cupa 2014. godine poljski tenisač je u Varšavi vodio 2-0 u setovima, a na koncu je Čilić slavio 3-2. Bio je to ključni, treći bod za Hrvatsku koja je pobijedila 3:1. Čilić i Janowicz su igrali i 2012. u Parizu, a tada je slavio Poljak 2:0 u setovima.

Čilić, koji je postavljen za sedmog nositelja na turniru u Melbourneu, je poveo 2:1 uz rani break, no potom je dozvolio suparniku da naniže tri gema za vodstvo 4:2 i mirno privede set kraju. U drugom setu obojica su čvrsto držala servis do 4:4. Poljak je potom načinio break, a zatim odservirao za drugi set i ogromnu prednost. Srećom, Čilić se tada probudio i dobio iduća tri seta. U nastavku meča 26-godišnji Poljak je osvojio samo sedam gemova ostavši bez senzacije na otvaranju turnira.

Čilić je na koncu sakupio 26 aseva i 67 winnera. Imao je i osam dvostrukih pogrešaka, te 29 neprisiljenih pogrešaka.

Dodajmo kako je Čiliću ovo bila druga pobjeda u zadnjih pet mečeva u pet setova. Sva tri meča u kojima je vodio 2:0 je izgubio. Od Švicarca Rogera Federera u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Wimbledona, od Amerikanca Jacka Socka u četvrtfinalu Davis Cupa, te od Martina Del Potra u finalu Davis Cupa u studenom prošle godine.

Prvi hrvatski reket u drugom će kolu igrati protiv Daniela Evansa ili Facunda Bagnisa.

>> Marin Čilić: Jedna je stvar doći do finala, a druga osvojiti turnir

Komentara 10

IV
ivololapecaroš
10:00 16.01.2017.

učenik 5. razreda bi u osnovnoškolskom listu napisao kvalitetniji članak sa puno više informacija, nevjerojatno je da se u 2017. netko ne srami potpisati na ovih 8 redova usko pisanog teksta.

Avatar Diavolo
Diavolo
08:59 16.01.2017.

Počelo je

DU
Deleted user
13:23 16.01.2017.

Cilic vise ne gubi "dobijeni mec", vec dobija "izgubljeni mec" protiv opasnog protivnika ;) Dobar znak! SRETNOOOOO! Ajmoooo Marine dalje! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije