Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tenis

Iznenađenje Ivo ostavio za finale u Areni

Tennis - Japan Open men's Singles Round 2 Tennis - Japan Open men's Singles Round 2 match - Ariake Coliseum, Tokyo, Japan - 06/10/16. Ivo Karlovic of Croatia returns a ball to Janko Tipsarevic of Serbia. REUTERS/Kim Kyung-Hoon KIM KYUNG-HOON
Reuters/PIXSELL
22.10.2016.
u 07:00

Na ITF-ovu turniru tenisačica u Bolu na Braču 29-godišnja Ani Mijačika jedina je od hrvatskih igračica stigla do polufinala. U hrvatskom četvrtfinalu bila je bolja od 17-godišnje Lee Bošković sa 6:3, 7:6.

U četvrtfinalu ATP turnira u Stockholmu (dvorana, nagradni fond od 566.525 eura) Ivo Karlović poražen je od Argentinca Juana Martina del Potra sa 3:6, 4:6, nakon sat i 12 minuta igre. Ništa strašno, iako je trenutačno 63. na ATP listi (i u Švedskoj igra s pozivnicom), Del Potro je u ovom trenutku jedan od najboljih tenisača svijeta.

Hrvatska - Argentina 2:1

Tako je prekinut uspjeh naših tenisača s argentinskim igračima kojima svjedočimo kao zagrijavanje za finale Davisova kupa između Hrvatske i Argentine u Areni (od 25. do 27. studenoga). Podsjetimo, na turniru u Tokiju Karlović je pobijedio Federica Delbonisa, a Marin Čilić bio je bolji od Juana Monaca. Sad je Toranj iz Tandila (Del Potro je visok 198 centimetara, što je za argentinske prilike puno), koji će svakako biti najveći adut Argentinaca u Areni, oborio na leđa Diva sa Šalate i smanjio omjer u argentinsko-hrvatskom odmjeravanju na 1:2. No, u međusobnim dvobojima s Karlovićem Argentinac vodi sa 4-1 u pobjedama.

Ivu za Stockholm vežu lijepe uspomene, 2007. je osvojio taj turnir pobijedivši u finalu Thomasa Johanssona i uoči dvoboja s Del Potrom imao je učinak 5-1. No, ove se godine Argentinac pokazao nesvladivom preprekom, iako je Ivo imao čak četiri prilike za break u drugom gemu drugog seta. No, niti jednu nije iskoristio, a u sedmom je gemu drugi put u meču izgubio svoj servis. Poslije je za Argentinca sve bilo stvar rutine.

Delpo bliži Povratniku godine

Del Potro će ovom pobjedom vjerojatno učvrstiti poziciju favorita u izboru za Povratnika godine jer je Karlović također u konkurenciji za tu nagradu. No, ništa zato, Dr. Ivo iznenađenje čuva za finale Davisova kupa. Uvjereni smo da će Karlović u svom rodnom gradu, uz podršku 13-ak tisuća vatrenih navijača, ako ništa drugo barem pružiti puno jači otpor.

Karlović se priprema za spektakl u Areni, sponzor njegove odjeće Mizuno izradio je za tu priliku poseban dres s kvadratićima za našeg veterana.

Također na turniru u Stockholmu, ali u konkurenciji parova, Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus ušli su u polufinale nakon što su sa 6:3, 3:6, 10:8 pobijedili Šveđane Arvidssona i Simonssona.

Na ITF-ovu turniru tenisačica u Bolu na Braču 29-godišnja Ani Mijačika jedina je od hrvatskih igračica stigla do polufinala. U hrvatskom četvrtfinalu bila je bolja od 17-godišnje Lee Bošković sa 6:3, 7:6.

U muškoj konkurenciji na istom turniru posljednji naš predstavnik Nino Serdarušić poražen je u četvrtfinalu od Slovenca Ternara sa 6:2, 1:6, 4:6. Tomislav Brkić iz BiH pobijedio je Srbina Ivana Bjelicu sa 6:4, 6:2.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije