Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Karlović:

'Navijači navijaju za moje suparnike jer sam visok'

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
24.07.2016.
u 08:10

Div sa Šalate najstariji je član Top 100 svjetskog tenisa, stariji od njega (37 i pol godina) je Čeh Radek Štepanek, ali on je tek 129. na ATP listi.

Iako je zagazio u 38. godinu (ima 37 godina i 4 mjeseca), Ivo Karlović se kao od šale nadmeće s najboljim tenisačima svijeta, koji su često od njega mlađi i deset do 15 godina. Primjerice, Amerikanac Steve Johnson, kojega je Ivo dobio u polufinalu ATP 500 turnira u Washingtonu sa 6:4, 6:4 (uz 14 asova), mlađi je 11 godina.     

Div sa Šalate najstariji je član Top 100 svjetskog tenisa, stariji od njega (37 i pol godina) je Čeh Radek Štepanek, ali on je tek 129. na ATP listi. Čak i u prvih 500 samo je još jedan stariji tenisač od Ive, Španjolac Ruben Ramirez Hidalgo ima 38 godina i pet mjeseci i na 212. je mjestu.

K tome su uvjeti u kojima se igralo u Washingtonu bili sve samo ne milosrdni. U ranim poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu, kada je Ivo igrao posljednje dvoboje, temperatura na suncu penjala se i do 50 stupnjeva Celzijevih. Karloviću je to bio osmi meč u 10 dana (i osma pobjeda u nizu), no i na kraju susreta izgledao je svjež kao da je meč tek počeo.

- Što vam je sportski život - uskliknuo bi Nikola Pilić, koji za Karlovića kaže i da ima “servise s trećega kata”.

Obojica su igrača, i Karlović i Johnson, imali po pet prilika za obrat, no dok je Ivo iskoristio dvije, Amerikanac nije niti jednu. Johnson je zbog toga bio prilično ljutit, no tko gubi...

Karlović je ušao u drugi finale zaredom, 16. u karijeri (od prethodnih 15 sedam je dobio), prvi na turnirima ATP 500. Samim ulaskom u finale Zagrepčanin je osigurao nagradu od 165.555 USD te 300 ATP bodova, koji mu omogućuju napredak s 35. na 27. mjesto na listi. Ako osvoji turnir, bit će 22. tenisač svijeta.

-- Stariji sam, mudriji i imam više bora na licu. U ovoj fazi svaka moja pobjeda je velika pobjeda, istinski bonus, i zato im se još više radujem. No, još ne razmišljam o oproštaju, ako me zdravlje posluži igrat ću barem još dvije godine.

Ne smeta ga to što navijači uglavnom navijaju za njegova suparnika.

- To je zato što sam visok, pa suparnici izgledaju mali, a pučanstvo voli navijati za manje i slabije, premda su oni možda bolje rangirani na ljestvici - kazao je Karlović i još jednom nasmijao novinare.

Sljedeći tjedan nastupa u Torontu, a u prvom ga kolu čeka Amerikanac Fritz. Prođe li njega, Karlović drugi susret igra s Marinom Čilićem koji je u prvom kolu slobodan. Na turniru su i Ivan Dodig i Borna Ćorić, u prvom se kolu sastaju međusobno. 

Komentara 2

DH
dalibor.hren
10:07 24.07.2016.

Ivo, ja navijam za Tebe!

GL
GLADIATOR
16:02 24.07.2016.

Ivo je legenda, mrtav - hladan kad servira!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije