Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE U REPREZENTACIJU?

Ivo Karlović dobit će poziv koji samo on može odbiti

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
24.09.2016.
u 13:42

– Ne bih ovaj put Ivu Karlovića otpisao. Zapravo, procjenjujem šanse za njegov povratak na 50:50 – kaže nam dobri poznavatelj situacije, jer Ivo, zasad, šuti.

Hoće ili neće? Odluka ovisi o Ivi Karloviću, koji bi za finale Davisova kupa u studenome protiv Argentine bio apsolutni šlag na torti. Ma kakav šlag, bio bi kockasti uteg od tone!

Čovjek koji bi “salataru” vjerojatno prebacio na našu stranu. Nakon što je Borna Ćorić doznao da već početkom tjedna mora na operaciju desnog koljena te je vrlo upitno hoće li se oporaviti do finalnog susreta koji igramo kod kuće, Ivo bi bio ključna figura uz Marina Čilića.

Okrenimo se budućnosti

“Ivo, vrati se!”, ponavljaju svi. Od izbornika Željka Krajana koji ga poziva na okupljanje reprezentacije do navijača, koji su u Višnjiku na tribinama tijekom polufinalnog susreta s Francuskom razvili simpatičan transparent u trenutku kad je Ćorić gubio od Richarda Gasqueta.

“Di si, dr. Ivo, kad te tribamo, 7:6, 7:6, 7:6!

U ovoj šali ima i malo – šale! Ostalo je istina. Jer, Ivo Karlović nam treba.

Nedavno je, uoči polufinala, a to je i sam izbornik Krajan objasnio, Karlović ostao hladan, te javio:

– Ne, Davisov kup me ne zanima – otklonio je mogućnost dolaska u Zadar.

O.K., ali okolnosti su se promijenile. Na stolu je dragocjeni ulog. Stari su razlozi, neslaganja, oproštaja od reprezentacije, ali ovo je prilika da se tome okrene leđa. Ionako je ta priča povijest. A ispred naše reprezentacije budućnost, borba za krunu.

Igrao još prije 16 godina

– Ne bih ovaj put Ivu Karlovića otpisao. Zapravo, procjenjujem šanse za njegov povratak na 50:50 – kaže nam dobri poznavatelj situacije, jer Ivo, zasad, šuti. Što bi kralj aseva dobio prihvaćanjem pozivnice za nastup s najboljom vrstom, koju će mu izbornik poslati i ovaj put? Naš najduhovitiji sportaš ima 37 godina. Karijera mu ide sjajno, no takvu priliku više neće imati. Mogao bi se upisati u rekordere. I ovdje.

– Reprezentaciji sam bio i bit ću najveći navijač! – kazao je kad se opraštao krajem 2012., s 13 pobjeda i 12 poraza. Igrao je tada baš protiv Juana Martina del Potra u četvrtfinalu Davisova kupa.

I izgubio u tri seta, glatko. Pa i to je razlog više, novi susret s Del Potrom. Sad je Ivo kod kuće. Ma i da ne uspije nitko mu ne bi zamjerio. Debitirao je prije 16 godina, u paru s Goranom Ivaniševićem. Pobijedili su dečki Irce. A sad opet igra kao mladić.

Nije nemoguće ni da pri mogućih 2:2 baš on uskoči u odlučujući, peti meč i donese naslov. Ove je sezone već igrao u tri finala, u dva je pobijedio...

Bio je u zlatnoj momčadi u Bratislavi kod Nikole Pilića 2005., ali nije igrao. Sad bi bio zvijezda. Da nam donese naslov, nosili bi ga na rukama od Vukovara do Dubrovnika, bio bi sportski heroj. Čovjek se drži svoje riječi, ali kad je “frka” ipak preuzme stvari u ruke.

Na kraju, postoji i nagradni fond za osvajače. Što će biti? Samo Ivo zna...

Komentara 5

AN
Antonijeee
14:10 24.09.2016.

Vrati se Ivo

AN
Antonijeee
14:11 24.09.2016.

Hrvatska je u pitanju. pusti svoje tastine

DU
Deleted user
14:48 24.09.2016.

Dr. Ivo, molimo te, ako Borna ne moze igrati, napravi izuzetak jos samo ovog puta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije