Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI DVOBOJ

Ivo: Borna me je namučio, ali moć mi je samo rasla

Ivo Karlović
Sanjin Strukic/Pixsell
23.04.2015.
u 08:45

– Obično volim igrati protiv klinaca, protiv tinejdžera, jer ne poznaju moju igru, no Borna je moj Hrvat i bilo mi je zaista teško... – hvalio ga je Karlović.

Senzacija na Istoku je izostala, iskustvo je prevladalo u hrvatskom derbiju u Bukureštu – Ivo Karlović (36) pobijedio je Bornu Ćorića (18). Iako, očekivali su mnogi da će dvostruko mlađi pobijediti u meču za prvi reket Zagreba. Prevarili se.

– Bio mi je to prvi meč na zemlji ove sezone i nisam ga započeo najbolje. No, set za setom sam se osjećao sve moćnije – govorio je nakon osmine finala u Bukureštu Ivo Karlović, 22. igrač svijeta. Tinejdžer sa Savice lako je osvojio prvi set te nagovijestio novu senzaciju. Kod 4:3 je uzeo servis Karloviću i iskoristio drugu set loptu, no trenutno 55. igrač svijeta tu je i stao. Ćorićevim je receptom Karlović izjednačio u drugom setu, a zatim u trećem došao do prednosti nakon 4:4, te zatim, u stilu, nanizao četiri poena u posljednjem gemu za konačnih 3:6, 6:3, 6:4. Derbi je odgađala dosadna kiša...

– Bilo je zaista hladno, pogotovo što sam u Europu upravo stigao iz Amerike – opisivao je stanje Div sa Šalate, a Bornin otpor opisao:

– Obično volim igrati protiv klinaca, protiv tinejdžera, jer ne poznaju moju igru, no Borna je moj Hrvat i bilo mi je zaista teško... – hvalio ga je Karlović.

Ispalio je Ivo, očekivano 12 as servisa, te od šest break lopti iskoristio dvije. Ne bi ovaj razvoj derbija trebao čuditi, jer iako je Borni ovo najdraža podloga, Karlović je isusni lisac, ove sezone već je osvojio turnir, slomio i Novaka Đokovića... Kad ih već uspoređujemo, Ivo je u plusu i 25 centimetara visine i 25 kilograma težine. Gledano kroz novac, Karlo je dosad zaradio šest milijuna dolara, a Borna "ni" pola milijuna. U teniskom svijetu to je kikiriki. No, kikiriki je Ćorić tek počeo sakupljati.

>> Karlović 'okrenuo' Ćorića u hrvatskom okršaju

Komentara 1

PE
peugeot
10:01 23.04.2015.

Suti, mali, dobro si pros'o. Da bi mec na tvrdoj podlozi samo bi brojao asove koji stizu s nebodera i sutradan bi morao posjetiti oftalmologa ! Nema zime za Dr Ivu "staru kost". Pogotovu sto je u starom tandemu sa svojim trenerom Novosadjaninom Popovicem-Popom koji mu podize moral do nebesa ! 'Ajmo Ivo, sto je vino starije sve je bolje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije