Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNI MOTIV

Ivi treba još 157 asova da prestigne Goranov sezonski rekord iz 1996.

Ivo Karlović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
23.10.2015.
u 13:15

U jednoj od najuspješnijih sezona nakon 2007. Karlović u četvrtfinalima ima učinak 5-4, uz jedan naslov i jedan finale

Ne da se Ivo Karlović! Iako je u 37. godini života, u Beču je stigao do 10. ovogodišnjeg četvrtfinala. Vrlo uvjerljivom igrom u drugom je kolu nadjačao Ukrajinca Sergija Stahovskog, 66. tenisača svijeta, sa 6:4, 7:5, za samo sat i osam minuta igre. Ivo je pogodio "samo" 10 asova, ali suparniku nije dopustio nijednu priliku za break. A znao je Ukrajinac itekako biti neugodan za Diva sa Šalate, dva ga je puta pobjeđivao pred njegovim navijačima u Zagrebu.

Ima i Đokovićev "skalp"

U jednoj od najuspješnijih sezona u karijeri Ivo je do prvog četvrtfinala došao već u Dohi kada je baš u četvrtfinalu Novaku Đokoviću nanio jedan od samo pet poraza u 2015. No u polufinalu Ivu je zaustavio David Ferrer. Do drugog četvrtfinala stigao je u Delray Beachu, ali tada je i osvojio turnir. U Acapulcu, Bukureštu, Hertogenboschu i Kuala Lumpuru ulazak među osam značio je i kraj, u Halleu i Bogoti ispao je u polufinalu, a u Newportu u finalu. Dakle, učinak u prethodnih devet četvrtfinala mu je 5-4.

I deset asova iz dvoboja sa Stahovskim bilo je dovoljno Ivi da postavi novi osobni rekord u broju asova u jednoj sezoni. Sad ih ima ukupno 1321, tri više od starog rekorda.

Jedan od ciljeva Diva sa Šalati u 2015. rušenje je apsolutnog rekorda u broju nevraćenih servisa u jednoj godini. On iznosi 1477 i drži ga, naravno, Goran Ivanišević. Da bi prestigao taj Goranov doseg iz 1996. godine, Karlu nedostaje još 157 asova.

Igrat ću još puno godina

– Puno je to, ali rekordi su tu da se ruše. Ako to ne uspijem ove, pokušat ću sljedeće. Preda mnom je još puno godina karijere – kaže Karlović koji je ukupno u karijeri pogodio 10.306 asova. Ivanišević ima 10.131, ali ne računaju mu se oni prije 1991. godine.

Pobjedom nad Stahovskim Ivo se zadržao u krugu prvih 20 tenisača svijeta, a za nešto više trebao bi danas pobijediti Letonca Ernestsa Gulbisa koji je sa 6:4, 4:6, 6:4 nadjačao Amerikanca Isnera, 13. tenisača svijeta. Gledajući renking suparnika, Letoncu je to najveća pobjeda u posljednjih 13 mjeseci. Lani je u Roland Garrosu uzeo "skalpove" Rogeru Federeru, četvrtom, i Tomašu Berdychu, šestom tenisaču svijeta.

>> Ivo Karlović prošao u drugo kolo ATP turnira u Beču

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije